De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

hoog spel

hoog spel

donderdag 22 april 2010 15:25
Spread the love

De VLD speelt hoog spel: de regering lam leggen omdat er geen akkoord is over BHV. Een ultiem chantage-middel, om ‘de franstaligen’ te laten zien dat het menens is: geen akkoord? Geen regering meer!

Belangrijk voor VLD was dat ze daarmee de eerste zet deden, voor de N-VA.

De kans bestaat dat het lukt. De premier gaat naar de koning, die roept meteen de kamervoorzitter bij zich (dus: geen stemming om 14u, even uitstel). Hopen dat rap rap ‘de franstaligen’ zullen bijdraaien.

Als het niet lukt, gaan we naar verkiezingen zonder een lijstje van grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar zijn, dus GEEN staatshervorming!

O ja, die verkiezingen zullen ook ongrondwettig zijn.

Leterme kreeg zijn 800.000 stemmen omdat hij het eens rap ging regelen: vijf minuten politieke moed, meer Vlaanderen, goed bestuur.

En dat allemaal om de N-VA de loef te kunnen afsteken. Hadden de blauwen en de tsjeven niets beter te bieden, dan dit knoeiboeltje?

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!