De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: XR België
Extinction Rebellion België

Hongerstaking voor belasting op financiële transacties: actie vandaag in Brussel om 12u30 voor Europees Parlement

maandag 7 december 2020 16:16
Spread the love

 

Deze campagne vraagt om de invoering van een belasting op financiële transacties, waarmee maatregelen op het gebied van klimaat, gezondheid en werkgelegenheid kunnen worden gefinancierd. De campagne wordt gesteund door de groep “hongerstakers voor een leefbare toekomst” (“grévistes de la faim pour un avenir possible“), waarvan sommigen deelnemen aan een tweede actie die op 7 december om 12.30 uur plaatsvindt op het Luxemburgplein in Brussel. Een derde actie zal plaatsvinden op 9 december, de dag voor de Europese top, op dezelfde tijd en dezelfde plaats.

Bron: XR België

Op 1 december kwamen 6 leden van Extinction Rebellion, die toen in hongerstaking waren, al voor het Europees Parlement bijeen voor een stille meditatie ter ondersteuning van de actie van Europees Parlementslid Pierre Larrouturou.

De actie wordt gesteund door verschillende bekende figuren zoals Pablo Servigne, Cyrille Dion, Matthieu Ricard en Christophe André. Hongerstakers en mediterenden zullen zich erbij voegen vanuit heel Europa.

De activisten zullen Europees Parlementslid Pierre Larrouturou op 7 december om 13.00 uur verwelkomen, aan het einde van de meditatie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!