De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Honger komt… VN-voedselindex noteerde nooit hoger
Honger, VN, FAO, Abdolreza Abbassian -

Honger komt… VN-voedselindex noteerde nooit hoger

donderdag 6 januari 2011 11:53
Spread the love

De VN-index voor voedselprijzen – een internationale graadmeter die de globale prijzen van tarwe, graan, zuivelproducten, vlees en suiker indexeert – staat op zijn hoogste niveau sinds 1990, het jaar waarin de Verenigde Naties de prijzen van deze producten begon te verzamelen. De index staat zelfs hoger dan tijdens de voedselcrisis van 2008, toen sociale onlusten uitbraken van Mexico tot in Indonesië.

‘We komen in een gevarenzone,’ zegt Abdolreza Abbassian, de hoofdeconoom van de voedsel- en landbouworganisatie (FAO) van de VN.
De globale voedselprijzen stijgen al voor de zesde maand op rij. Tarwe is sinds juni in prijs verdubbeld, de suikerprijs noteert op zijn hoogste niveau in 30 jaar en varkensvlees is een kwart duurder dan begin 2010.

Vooral de combinatie van de steeds toenemende vraag naar voedsel vanuit de bloeiende Aziatische economieën en de stijgende olieprijs baart de VN grote zorgen voor de onmiddellijke toekomst. (FZ)

Bron : Express.be / The Independent

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!