De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Homofobe zanger  dan toch op het Dour festival  op 18 juli 2010 !
Holebi, Mensenrechten, Dour Festival, Arc-en-Ciel Wallonie, Amnesty International België -

Homofobe zanger dan toch op het Dour festival op 18 juli 2010 !

woensdag 14 juli 2010 12:16
Spread the love

Ondanks de correspondentie tussen Amnesty International België, Arc-en-Ciel Wallonie (de Waalse federatie van verenigingen voor homo en lesbisch) en de organisatoren van het Dour festival is Capleton gepland voor zondag 7.18.2010.

Ter herinnering, Capleton, ondanks zijn belofte in mei 2007 om geen homofobe liedjes meer te  zingen , zingt   in december 2007 van hetzelfde jaar, de teksten die aanzetten tot “burn de flikkers.” In 14 jaar heeft de kunstenaar schriftelijke 22 homofobe liedjes waarvan sommige openlijk oproepen voor de moord op homoseksuelen.

Bron : Paul Pietquin via facebook

Op 22 juni 2010 blogde ik volgende  tekst ….

Europees Mensenrechtenhof

Partijen of personen die tot haat aanzetten vallen niet onder vrije meningsuiting”

Het Europees Mensenrechtenhof heeft een zeer interessante uitspraak gedaan dat vergaande gevolgen kan hebben voor de partijen die aanzetten tot haat tegen moslims.Het Europees Mensenrechtenhof heeft het beroep van Jean-Marie Le Penn tegen veroordelingen wegens discriminerende uitspraken over moslims verworpen. Het Hof vond unaniem dat een hatelijk discours tegen moslims geen aanspraak kan maken op bescherming van de expressievrijheid. Dat meldt de Juristenkrant.

Kan dit ook niet van toepassing zijn van personen of groepen die zingen dat alle homo’s dood moeten ???

Luc Schrijvers

Oproep :

Iedereen die het goed meent met de mensenrechten,  wereldwijd ,  laat uw stem horen op18 juli 2010.  Trommel al uw vrienden op en ga massaal naar Dour  om luid uw ongenoegen te laten blijken aan het adres van Capleton en de organisatie van het Dour Festival.

Geen geweld !!!, … breng fluitjes of wat dan ook mee  …  en stoor massaal zijn optreden ….

Luc Schrijvers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!