De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoe werkt het VB? Zoals in WO II. (Extra: definitie Fascisme door F. Fellini)

Hoe werkt het VB? Zoals in WO II. (Extra: definitie Fascisme door F. Fellini)

woensdag 3 juli 2024 02:06
Spread the love

Wat is de ziel van het VB? Dat is alles welbeschouwd niet zo lastig te zien intussen. Er schuilen Lessen in de Geschiedenis. Laat je niet vangen en niet besmetten.

Zoals de nazi’s toen, werken ze nog altijd via ANGST.

 

SS, SD en Gestapo in 1943:  

“Verklik uw maten uit het Verzet…

of wij martelen uw vrouw!”

 

[Vals] VB anno 2024:  

“Stem op ons,  Geef ons meer Macht, want de [Belgische] Noord-Afrikanen

gaan uw land overnemen!”  😁 😆

“Het zijn barbaren die voor hun feesten beesten kelen in hun kamers! Het bloed stroomt nu al rijkelijk! Wees bang voor het uwe in de toekomst!” 🤢😂

________________

Het Engelse woord “fear mongers” is van toepassing: handelaars, verdelers van schrik.

Deze gewetenloze partij maalt er niet om dat haar denkbeelden en toekomstbeelden de rust, de innerlijke vrede, en de samenhorigheid ontstelen aan de mensen, aan ons land.

Zij lokken leden door eerst schrikbeelden te zaaien.

Het zijn in deze zin politieke formaties die op de gemeenschap ‘parasiteren’. Om zelf ‘dikker’ te worden, zuigen ze het leven en de tevredenheid uit het land. Het zijn parasieten.

Laten wij ze voortdurend vrolijk en vinnig ontmaskeren. Nu het nog kan.

Die ultra rechtse groeperingen vertoonden in de geschiedenis altijd “totalitaire” trekken. Wat wil zeggen dat de staat het vrije denken verbiedt. Geen vrijheid van meningsuiting meer! Niet alleen politie, maar ook Politieke Politie! En die politieke politie was in de geschiedenis,  – en tot op vandaag in landen zoals het Syrië van Bashar Al Assad, het Iran van tegenwoordig en het Rusland van de bekende figuur –  altijd geneigd tot wreedheid. Tot martelen en pijnigen.

Lees, bekijk films, series en documentaires. Want het kan snel gaan. Het gaat niet alleen over welk regime “onze kleinkinderen ” zullen meemaken.

 

Toemaatje

“Fascisme is altijd geboren uit een provinciale geest, een gebrek aan kennis van echte problemen en de afwijzing van mensen, of het nu uit luiheid, vooroordelen, hebzucht of onwetendheid,
om hun leven een diepere betekenis te geven. Nog erger, ze scheppen op met hun onwetendheid en zoeken succes voor zichzelf of hun groep door vermoeden,
ongegronde beweringen en een valse vertoon van goede kwaliteiten, in plaats van een beroep te doen op echt vermogen, ervaring of culturele reflectie.
Fascisme is niet te bestrijden als we niet erkennen dat het gewoon de domme, zielige, gefrustreerde kant van onszelf is waar we ons voor moeten schamen. “
                                                                                                                                                    Federico Fellini in gesprek met Natalia Ginzburg

Reizen als middel tot verdieping van betekenis

… Inderdaad: wie fel trots is op zijn “Vlaming zijn’, is maar al te vaak een provinciaal ingestelde geest. Een local hero.

Zoals volgende drie inspirerende spreekwoorden tangentieel aangeven:

“De kortste weg naar jezelf, leidt om de wereld heen”

Zoals de Afrikaan het zegt:

“Je acht jezelf een grote olifant, maar de jungle is veel groter!”

en ironisch, in de woorden van Rik Torfs:

“Wie nooit reist, heeft altijd “gelijk”!”

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!