De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoe Steve Jobs Apple leidt vanop zijn ziekbed
Apple, Leiding, Steve Jobs -

Hoe Steve Jobs Apple leidt vanop zijn ziekbed

donderdag 4 augustus 2011 17:55
Spread the love

Ondanks dat Applebaas Steve Jobs in januari aankondigde voor onbepaalde tijd met ziekteverlof te gaan, blijft hij de touwtjes van het Amerikaanse techconcern stevig in handen houden, schrijft ‘Valley’-krant Mercury News op basis van commentaren van  analist Tim Bajarin van Creative Strategies, die regelmatige contacten onderhoudt met de top van Apple.

‘Hij is fysiek niet aanwezig, maar geestelijk natuurlijk wel. Hij belt regelmatig, praat met Tim (Cook, zijn vervanger, nvdr.), praat met andere toplui, wil weten wat gebeurt in de Apple Stores… Maar daar waar hij eerder een echte micromanager was die wilde weten wat er in het bedrijfsrestaurant werd geserveerd, is hij nu overgestapt op een vorm van macromanagement, waarbij hij uitsluitend oor heeft voor het topmanagement en de strategische richting van het bedrijf.’

Jobs onderging tweeëneenhalfjaar geleden een levertransplantatie. Hij leed aan een hormonale storing die zorgde voor groot gewichtsverlies, maar hij was nooit in levensgevaar. Zes jaar terug leed hij aan alvleesklierkanker, een vorm van kanker waarbij de vooruitzichten lang niet altijd positief zijn. Wat er nu aan de hand is, is niet duidelijk. Steve Jobs is 56.

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!