De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoe Genk On Stage zo goedkoop mogelijk doorkomen?

Hoe Genk On Stage zo goedkoop mogelijk doorkomen?

maandag 27 juni 2011 12:32
Spread the love

Het voorzien in eigen drank is een van de populairste oplossingen. Jongeren, maar ook ouderen, nemen vaak een eigen wijntje van thuis mee of een fles sterke drank uit de supermarkt. “Voor ik naar hier kwam, heb ik samen met mijn vrienden nog een voorraad alcohol ingeslagen. Blikken bier en een paar flessen sterke drank. Ideaal om goedkoop een feestje te bouwen”, zegt Pol (19). Een pintje op het festivalterrein kost 1,70 euro. “Te duur voor jongeren met een klein budget voor het hele festivalweekend.”

Goede contacten met medewerkers op het terrein helpt ook. “Vrienden achter de toog zorgen af en toe voor een gratis pintje. Zo spendeer ik niet teveel geld op één dag”, vertelt Gi (29), sippend aan het gerstenat.

Eten meenemen is minder populair. “De typische culinaire eettentjes van Genk On Stage zijn om duimen en vingers af te likken”, aldus Jeanine (64).

Plaspauze

Een bezoek aan het toilet kost 30 cent. Een deel van de festivalgangers vindt dit te duur en gaat creatief om met acute watersnood. “Als ik de hele avond naar het toilet moet, ben ik veel geld kwijt. Daarom plas ik meestal tegen een boom”, zegt Robben (21). “Ik zag zelfs festivalgangers in de vijver plassen”, voegt hij er fluisterend aan toe.

Vervoer

Te voet, met de bus of per fiets zijn de goedkoopste manieren om Genk On Stage te bereiken. “Alleen spijtig dat er na twaalf uur geen bus meer rijdt. Daarom blijf ik dit weekend bij enkele vriendinnen in de buurt slapen”, vertelt Jana (21). “Sofasurfen zou een goed alternatief zijn geweest. Jammer dat het niet is doorgegaan.”

© 2011 – StampMedia – Tekst: Ingrid Tokaruk, foto: Boumediene Belbachir

take down
the paywall
steun ons nu!