De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoe en waarom Obama passagiersvlucht MH17 liet neerschieten

zondag 26 maart 2023 16:12
Spread the love

Door Eric Zuesse, historicus, 21/03/2023
Voordat het passagiersvliegtuig MH17 op 17 juli 2014 werd neergeschoten boven het oorlogsgebied in Oekraïne, moest de Amerikaanse president Barack Obama 9 EU-landen overtuigen die gekant waren tegen het opdrijven van de sancties tegen Rusland. Hij moest hen dwingen om bijkomende sancties goed te keuren. Hij moest hen ‘bewijs’ leveren dat Rusland gruwelijke dingen deed in de oekraïense burgeroorlog. Op 15 juli 2014 kopte het Russische RT “9 EU-landen bereid om economische sancties tegen Rusland te blokkeren“, en meldde dat: Frankrijk, Duitsland en Italië behoren tot de EU-leden die het voorbeeld van de VS niet willen volgen en geen handelssancties willen opleggen aan Rusland. De sancties van de VS worden gezien als een zet om hun eigen vrijhandelspact, ter waarde van meerdere miljarden, met Europa te promoten.

“Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Slovenië en EU-president Italië zien in de huidige omstandigheden geen reden voor de invoering van sectorale handels- en economische sancties tegen Rusland en zullen op de top de maatregel blokkeren”, vertelde een diplomatieke bron aan ITAR-TASS.

Om een nieuwe golf van sancties door te drukken, moeten alle 28 EU-lidstaten unaniem voor stemmen. De EU-ministers zijn van plan nieuwe sancties tegen Rusland te bespreken tijdens hun top in Brussel op woensdag 16 juli. Indien slechts één land zijn veto zou uitspreken, zouden er geen sancties worden opgelegd. Nu zwaargewichten als Frankrijk en Duitsland zich verzetten tegen meer sancties, zal de maatregel waarschijnlijk opnieuw worden uitgesteld, zo zei de bron.

Nadat het vliegtuig was neergeschoten, beschuldigden Amerika, het VK en Oekraïne onmiddellijk Rusland en de door Rusland gesteunde separatisten in Oekraïne. Binnen slechts een paar weken gingen toen de 9 EU-weigeraars overstag om de bijkomende sancties tegen Rusland, die Obama wou, goed te keuren.

Nu, op 5 maart 2023, kopte de onafhankelijke onderzoeksjournalist Kit Klarenberg
Meet the British intelligence-linked firm that warped MH17 news coverage” (“Ontmoet het britse bedrijf, gelinkt aan de intelligentiediensten, dat de berichtgeving over MH17 vertekende”). Hierin rapporteerde hij hoe de britse inlichtingendienst (die hand in hand werkte met zowel de regering van Oekraïne als de amerikaanse regering) gecoördineerd en vooraf gepland de MH17-operatie heeft opgezet, niet alleen om het vliegtuig neer te halen, maar ook om ze te ondersteunen met vervalst ‘bewijsmateriaal’ om aan te tonen dat Rusland de schuldige was. (In zijn rapport gebruikt hij ongedefinieerd de afkorting “JIT”: die verwijst naar het officiële “Joint Investigative Team“, de instantie die het neerhalen van MH17 onderzocht.)

Op 7 oktober 2019 had ik al in een artikel “Update over de MH17-zaak” gedocumenteerd dat de Nederlandse regering “op 8 augustus 2014 een overeenkomst [nooit openbaar gemaakt] met Oekraïne had ondertekend, om te bepalen dat Oekraïne het vliegtuig niet had neergehaald. Maar de families [van de 196 Nederlanders die zijn vermoord door het neerschieten] weten dit niet”, en de Nederlandse rechtbank die de MH17-zaak behandelde, weigerde enig ander bewijs in overweging te nemen, vooral niet uit Rusland, en weigerde om rekening te houden met het verzoek van die families aan die rechtbank om elk bewijs dat in de zaak werd aangeboden in overweging te nemen – ook uit Rusland, dat door de Nederlandse regering voorafgaandelijk reeds ervan werd beschuldigd dat het het fatale schot zou gelost hebben.

Die geheime overeenkomst was tussen de vier leden van het ‘Joint Investigative Team‘, die alle vier ‘bondgenoten’ (lees: vazalstaten) waren van de amerikaanse regering: ‘Nederland, Oekraïne, België en Australië’. Ze waren het er allemaal over eens dat de zaak in Nederland zou worden berecht, omdat 196 van de 298 overledenen daarvandaan kwamen.

Mijn artikel verwijst naar het bewijs dat Rusland wilde voorleggen, maar dat niet mocht worden gepresenteerd, en het verwijst ook naar bewijs van de regering van Maleisië en de zwarte dozen die het had, en de lijken van de MH17-piloten die Maleisië had, waaruit het duidelijk werd dat de MH17 niet door een BUK-raket uit Rusland was neergeschoten, maar door een gevechtsvliegtuig van de oekraïense luchtmacht dat rechtstreeks op de piloot gemikt heeft, wiens lijk doorzeefd was met kogels.

De Oekraïense gevechtsvliegtuigpiloot, uit wiens vliegtuig die kogels werden afgevuurd, stond onder bevel van de Oekraïense regering die Obama had geïnstalleerd. Met andere woorden: Obama was de opperbevelhebber van de hele operatie. En ze heeft haar doel bereikt: op 31 juli 2014 gingen de 9 tegenstribbelende EU-leden allemaal akkoord om de nieuwe sancties tegen Rusland goed te keuren.

 

Bron: How & Why Obama Downed The MH17 Passenger Plane On 17 July 2014

Te klasseren onder: wat leugenaar Marijn Trio (VRT) en NAVO-propagandamachine VRT u nooit zullen vertellen.

Reposts zijn welkom met de verwijzing naar ORIENTAL REVIEW, Open Dialogue Research Journal.

How & Why Obama Downed The MH17 Passenger Plane On 17 July 2014

Eric Zuesse

Het nieuwe boek van onderzoekshistoricus Eric Zuesse, AMERICA’S EMPIRE OF EVIL: Hitler’s Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, gaat over hoe Amerika de wereld na de Tweede Wereldoorlog overnam om haar tot slaaf te maken van Amerikaanse en geallieerde miljardairs. Hun kartels onttrekken de rijkdom van de wereld door controle over niet alleen hun ‘nieuws’-media, maar ook over de sociale ‘wetenschappen’ – door het publiek te bedriegen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!