De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hobo with a shotgun

Hobo with a shotgun

maandag 7 januari 2013 17:31
Spread the love

Hobo, vertolkt door Rutger Hauer, is een clochard die aan lager wal is geraakt. Hij zwerft rond in de slums van een stad in een postapocalyptische era en ziet met lede ogen toe hoe de maatschappij verzonken is in complete wetteloosheid. Enkele vilaine kerels zwaaien de scepter over de stad met hun gewelddadige terreur en intimidatietechnieken. Wanneer op een dag voor hem de maat vol is  neemt hij het recht in eigen handen. Als een wildeman ruimt hij iedereen uit de weg die verantwoordelijk is voor de anarchie. Wat volgt is een orgie van geweld met bloed dat rijkelijk vloeit en afgehakte ledematen.

Hobo with a shotgun is een wansmakelijke parodie met een vette knipoog naar de exploitatiefilms van de jaren zeventig, waar pervers geweld de boventoon voert. Films die tot het grindhousegenre worden gerekend en waar Quentin Tarantino veel van zijn inspiratie heeft opgedaan. Deze regelrechte B-film schiet echter aan zijn doel voorbij. Een groteske en potsierlijke klucht die ik na één uur kijken van miserie heb afgezet.

take down
the paywall
steun ons nu!