De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hittegolft

Hittegolft

woensdag 22 augustus 2012 17:07
Spread the love

In Spanje wonen heeft zo zijn voordelen ook al denkt iedereen dat we tot over onze oren in de crisis zitten. Verwarming is hier volledig gratis, het enige nadeel is dat je ze niet kan afzetten. De zon draait overuren zonder compensatie.  In de sector van de warmtebronnen viert de economie hoogtij. In Belgie klaagt iedereen de pannen van het dak om zeg ik beter de zonnepanelen van  het dak dat het maar niet zomert en als het dan te warm wordt dan krijg je het volgende scenario: de weerman waarschuwt en slaat alarm. Je krijgt gratis verwarming In Belgie zouden ze geld geven om temperaturen van boven de twintig graden te hebben gedurende juli en augustus. Hier krijg je ze volledig gratis en als toetje op de taart krijgen we bovenop een hittegolf nog eentje. Zelfs ik begin er van te smelten. Nochtans ben ik een geoefend en hittebestendig iemand. Wat van mijn hart moet is dat ik niet kan begrijpen dat zodra de temperaturen in Belgie boven de dertig graden pieken, iedereen alarm begint te slaan. De weerman waarschuwt dat we niet teveel mogen werken, dat we veel moeten drinken, dat de ozon piekt. Op het nieuws zien we dat de autos tegensputteren, het asfalt smelt kortom kommer en kwel als de hitte zindert. Het is nooit goed, het is altijd te koud en als het dan te warm wordt dan is er alleen maar paniek. Zucht. Ons hoor je nooit zeuren dat het te warm is, het asfalt smelt niet, onze autos blijven starten, ik werk me de pleuris, neem mijn siesta, drink voldoende, zit natuurlijk geen 8 uur in de zon om het half uur omdraaiend nadat mijn gsm het signaal aangaf.  Je krijgt gratis temperaturen van 40 en meer in je nek gesmeten. 

Kortom Belgie is niet gemaakt voor te hoge temperaturen en zodus moeten ze er niet meer naar hunkeren. Verhuizen is de enige boodschapt

take down
the paywall
steun ons nu!