De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hillary Clinton: “Wij creëerden de taliban en Bin Laden”
Pakistan, CIA, Taliban, Sovjet-Unie, Hillary Clinton, Osama Bin Laden, V.S., ISI -

Hillary Clinton: “Wij creëerden de taliban en Bin Laden”

zaterdag 14 mei 2011 08:06
Spread the love

Met de recente gebeurtenissen in Pakistan is het goed om te herinneren dat de V.S. verantwoordelijk zijn voor de huidige problemen in Pakistan en Afghanistan. Zij creëerden immers bin Laden en de taliban in de jaren tachtig. De CIA werkte samen met de Pakistaanse geheime dienst ISI om de Sovjetunie te verdrijven uit Afghanistan tijdens de oorlog aldaar. Na de oorlog werden de taliban guerilliastrijders, gesteund door de Pakistaanse ISI.

De taliban gingen zich echter keren tegen hun Pakistaanse broodheren door een Pakistaanse terreur groepering op te richten. De voorbije jaren kwamen duizenden Pakistanen om het leven door hun terreuraanslagen.

Bij 164 Amerikaanse aanvallen met onbemande vliegtuigen (drones) tegen taliban doelwitten in de periode 2007-2011 kwamen 964 terroristen om het leven, aldus het Pakistaanse leger. Het gaat om 793 Pakistani en 171 buitenlanders. Volgens de Campaign for Innocent Victims in Conflict (CIVIC) kwamen er in 2009 alleen al 2.100 Pakistaanse burgers om het leven bij drone-aanvallen en de strijd tegen de terreur.

VIDEO

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!