De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hillary Clinton gaat er toch voor.

Hillary Clinton gaat er toch voor.

maandag 13 april 2015 02:38
Spread the love
Washington DC, Vandaag, zondag heeft de voormalige first lady en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton aangekondigd het voornemen te hebben zich kandidaat te stellen voor de presidentiële nominatie in de voorverkiezingen van haar partij, de Democraten.

Lang voordat deze informatie met veel tamtam werd bevestigd door haar het campagneteam via e-mail, was de echtgenote van voormalig president William “Bill” Clinton al de favoriet voor deze positie .

In een e-mail aan alle media staat: “Het is officieel: Hillary streeft het presidentschap na,”, John Podesta, de voorman van Clinton’s campagne heeft het bericht gestuurd aan de media.

“Ze op is weg naar Iowa om rechtstreeks met de kiezers te gaan praten,” voegde hij eraan toe.

In de verklaring zei Podesta ook dat Clinton haar campagne officieel in mei zal lanceren.

Maar wat betekent het voor de Amerikanen en de wereld als de advocate uit Chicago de hoogste post in het beleid van de Verenigde Staten zal gaan bezetten?

Ten eerste zal de voormalige minister van Buitenlandse Zaken zich richten zich op het stimuleren van economische zekerheid voor de middenklasse, maar ook op het uitbreiden van de mogelijkheden voor werkende gezinnen, zoals Barack Obama dat heeft gedaan sinds hij zijn eerste termijn begon in 2009.

De start van de campagne is een weerspiegeling van de campagne van Obama in 2012 voor de herverkiezing. Hij bracht een keuze voor de kiezers: kiezen tussen Democraten gericht op de middenklasse of voor de Republikeinen die de rijken wilden beschermen en terug willen keren naar het beleid dat de economische ineenstorting van 2008 veroorzaakte.

Hillary zal zich tegenover de kiezers opwerpen als iemand die in staat is te werken met het Congres, iets wat Obama in zes jaar niet kon bereiken. De huidige president is niet in staat om zijn doel , het beëindigen van de intense machtsstrijd in Washington te bereiken, en een groot deel van zijn regering werd belemmerd door zijn voortdurende botsingen met de oppositiepartij.

Die toenadering tot het Congres zou kunnen worden opgevat als kritiek op Obama, Clinton’s tegenstander in de voorverkiezingen van 2008.

Bronnen:, Gone Native, Wikimedia Commons (foto).

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!