De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hetze PVV leider Wilders tegen vluchtelingen/”Testosteronbommen”

Hetze PVV leider Wilders tegen vluchtelingen/”Testosteronbommen”

zondag 4 oktober 2020 16:17
Spread the love
HETZE PVV LEIDER WILDERS TEGEN VLUCHTELINGEN/”TESTOSTERONBOMMEN”
ZIE OOK
VOORAF:
iK BEN WOEDEND!
WANT:
Beste lezers
Wat gebeurt er toch in Nederland.
Wilders, die fascist [1] wordt met de dag brutaler, doet de meest aanstootgevende, haatzaaiende en discriminerende uitspraken, beledigt met de regelmaat van de klok Kamerleden, zit in het Parlement, maar noemt het tegelijkertijd een nepparlement [2] en deze Tweede Kamer van de zogezegde Nederlandse ”democratische rechtsstaat” laat dit, op enkele incidentele en soms best pittige [waarvoor nadrukkelijk waardering] tegengeluiden in, maar gebeuren.
Laat de fascist zijn gang maar gaan, nu ook geflankeerd door mede fascist Thierry Baudet, die ook de ene aanstootgevende uitspraak doet na de andere. [3]
Wat is er toch met links gebeurd?
Wanneer komt er nou eens een flinke linkse vuist, een substantieel tegengeluid tegen deze figuur en zijn mede vriend Baudet?
Welke publicist, op buitenparlementaire critici zoals Joke Kaviaar, Peter Storm, Grutjes,nl [en enkele andere] [de ”goeden” zoals Asha Ten Broeke en Leo Lucassen niet te na gesproken] verheft zijn stem nog?
Dit platte of ”chique” [a la Baudet] fascisme wordt steeds meer genormaliseerd.
Ik ben al vanaf 2007 in het geweer tegen Wilders en zonder mijzelf op de borst te willen slaan, zag ik het Gevaar, dat hij vertegenwoordigde al vanaf het begin, toen anderen nog om hem moesten lachen, alsof hij een clown in een slechte voorstelling was. [4]
Nu men erachter is, dat hij dat allerminst is, is er nog weer geen effectief antwoord, nog geen effectief weerwoord tegen hem.
Daarom klim ik maar weer eens in de pen, waarbij ik voorstellen en uitspraken van Wilders post.
DEZE KEER:
Wilders’ schandelijke hetze tegen uit Syrie en andere islamitische landen afkomstige vluchtelingen [in 2015-2016], waarbij hij het bestaat om te beweren, dat ”duizenden Arabische mannen” honderden vrouwen ”sexueel zouden hebben  aangevallen, vernederd en verkracht” [5]
En natuurlijk, want dat kan G Wilders niet laten, gekoppeld aan een voor moslims buitengewoon beledigende en ONZIN opmerking over de Profeet Mohammed. [6]
Zoals bij dat soort Islamofoben, die tevens fascist zijn [7], niet gehinderd door enige kennis over historische contexten en de Koran, kwaadaardig speculerend op reeds heersende hysterische onderbuikgevoelens.
Daaraan gekoppeld een voorstel, alle mannelijke asielzoekers [uit islamitische landen] op te sluiten in AZC’s [8], zodat ” onze vrouwen eindelijk worden beschermd” [9]
Pure, fascistische retoriek en LULKOEK [excusez let mots], die helaas nog geloofd werd ook!
Want de gevolgen van dit levensgevaarlijke fascistische gebral logen er niet om.
Er ontstond al gauw een anti vluchtelingen stemming, waarbij bestormingen van Gemeentehuizen en aanvallen op noodopvangen voor vluchtelingen [10].
Deze Wilders, deze fascist, trok ook nog eens het land door met een zogenaamde ”verzetstoer” om mensen op te zetten tegen de vluchtelingen! [11]
LAFAARD!
Mensen, die al moesten vluchten voor oorlog en ellende!
Zoals al eerder gezegd is Wilders van mij nog niet af en zal ik een aanval op hem lanceren, waar de honden geen brood van lusten!
 
Ik besef. dat ik geen breed platform heb, dat door duizenden of meer wordt gelezen, maar besef ook mijn verantwoordelijkheid.
Iedereen maakt zijn eigen keuze, maar voor mijzelf wil ik het besef hebben, er naar mijn beste vermogen zoveel mogelijk aan te hebben gedaan om het fascisme te bestrijden.  
Maar nu eerst het Youtube filmpje met de hetze retoriek van Wilders.
En daarna de noten
BLIJF ALERT!
Astrid Essed
YOUTUBE FILMPJE MET HETZE RETORIEK VAN WILDERS
  0.00-0.16

”Duizenden Arabische mannen hebben de afgelopen tijd honderden vrouwen sexueel aangevallen, vernederd, verkracht.
Alle vrouwen zijn loslopend wild.
Testosteronbommen heb ik de daders genoemd.”
….
….
” Overal waar de onverantwoorde Open Deur politie zoals premier Rutte en kanselier Merkel de rode loper wordt uitgerold voor deze testosteronbommen”
0.37-0.47
”Wat de PVV betreft is het duidelijk:
Onze grenzen moeten dicht.
Dicht voor alle asielzoekers en alle immigranten uit islamitische landen.
Maar zolang dat niet gebeurt, zolang de islamitische testosteronbommen als een Zwaard van Damocles boven de Nederlandse vrouwen hangen, stel ik voor, dat we mannelijke asielzoekers opsluiten in de AZC’s.
2.29-2.50
GEERT WILDERS: MANNELIJKE ASIELZOEKERS OPSLUITEN IN AZC’S
0.00-3.05
Geert Wilders [PVV]:
”Duizenden Arabische mannen hebben de afgelopen tijd honderden vrouwen sexueel aangevallen, vernederd, verkracht.
Alle vrouwen zijn loslopend wild.
Testosteronbommen heb ik de daders genoemd.
We hebben gezien, waar ze toe in staat zijn.
Het is sexueel terrorisme, een sexuele Jihad.
En het gebeurt overal in Europa.
In Nederland, Duitsland, Zweden, Oostenrijk.
Overal.
Waar honderdduizenden vooral alleenstaande mannen uit een cultuur van vrouwenonderdrukking werden binnengelaten.
Overal waar de onverantwoorde Open Deur politie zoals premier Rutte en kanselier Merkel de rode loper wordt uitgerold voor deze testosteronbommen.
Overal krijgen we nu te maken met een verkrachtingsepidemie.
Het is een ramp, die vermeden had kunnen worden en vermeden had moeten worden, maar niet vermeden werd.
Op vele plaatsen probeerden de autoriteiten en de media het verschrikkelijke nieuws onder de pet te houden, onder het tapijt te schuiven, maar dat lukt ze niet meer.
De geest is uit de Fles.
En er heerst, terecht, woede, angst, in Nederland en in de rest van Europa.
Mensen zijn, terecht, heel erg boos, duizenden Nederlandse vrouwen stellen zich grote vragen bij hun eigen veiligheid.
”Wie zal mij beschermen”
Duizenden Nederlandse mannen maken zich grote zorgen over de veiligheid van hun vrouwen.
”Wie zal hen helpen”
En duizenden Nederlandse ouders zijn bang voor wat hun dochters kan overkomen.
”Wie waakt er over hen”
Vreselijke massa aanrandingen zoals in Keulen kunnen ook hier in Nederland gebeuren.
En het is tijd, die waarheid onder ogen te zien.
Deze daders komen uit een cultuur waarin vrouwen minderwaardige wezens zijn, een cultuur van eerwraak en vernedering.
Een cultuur, gesticht door een Profeet, die seksslavinnen had en een negenjarig meisje verkrachtte.
Het is tijd, ook die waarheid onder ogen te zien.
Want wie wegkijkt, wie wegkijkt, is medeschuldig.
En het wordt steeds duidelijker:
Premier Rutte, mevrouw Merkel en al die andere politici in Europa, die hun grenzen weigerden te sluiten, ze laten onze vrouwen en dochters keihard in de steek en zijn dus medeverantwoordelijk.
Wat de PVV betreft is het duidelijk:
Onze grenzen moeten dicht.
Dicht voor alle asielzoekers en alle immigranten uit islamitische landen.
Maar zolang dat niet gebeurt, zolang de islamitische testosteronbommen als een Zwaard van Damocles boven de Nederlandse vrouwen hangen, stel ik voor, dat we mannelijke asielzoekers opsluiten in de AZC’s.
Voor hen moeten de AZC’s gesloten instellingen worden.
Zodat geen enkele mannelijke asielzoeker nog de straat op kan en zodat onze vrouwen eindelijk worden beschermd.”
EINDE YOUTUBE FILMPJE
NOTEN
[1]
PROTOTYPICAL FASCISM IN CONTEMPORARY DUTCH POLITICS
HENK BOVEKERK
 Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics
Henk Bovekerk (s475630)
Tilburg University
, the Netherlands BA Liberal Arts & Sciences (Humanities major)
 Under the supervision of dr. A.C.J. de Ruiter Read by prof. dr. J.M.E. Blommaert Fall Semester 2011
UNIVERS
STUDENT KRIJGT 10 VOOR THESIS OVER ”FASCISTISCHE” PVV

Henk Bovekerk, UvT-student (Liberal Arts & Sciences) werd voor zijn thesis ‘Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics: An Analysis‘, beloond met het hoogst haalbare: een tien.

Naar aanleiding van het boekje De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme van Rob Riemen (2010) maakte Bovekerk een analyse van de PVV van Geert Wilders. Rob Riemen stelt dat Geert Wilders en zijn beweging het prototype zijn van hedendaags fascisme. Wat is eigenlijk fascisme? Is er inderdaad een terugkeer van het fascisme? En zijn Geert Wilders en zijn beweging het prototype van hedendaags fascisme? Op basis van het werk van historicus Robert O. Paxton over hoe het fascisme werkt, en na bestudering van de werken van onder andere Geert Wilders en Martin Bosma, concludeert Bovekerk dat we in Nederland inderdaad te maken hebben met een fascistische partij in een gevorderd stadium: de PVV.

Overigens is de scriptie van Bovekerk nog niet gepubliceerd in de Theses-database van de UvT. Volgens de universiteit zal dat nog een week duren. Update: Bovekerk publiceerde de scriptie inmiddels wel op zijn eigen site. Lees de scriptie hier.

Bovekerk werd bij het schrijven van de scriptie begeleid door arabist Jan Jaap de Ruiter.  Tweede lezer is Jan Blommaert.  Beiden staan bekend als tegenstander van de PVV.  Op internet ontstond daarom direct na bekendmaking van het nieuws een discussie over de onafhankelijkheid van de begeleiders en het linkse imago van de universiteit.

Is het niet opvallend dat een student, die de PVV fascistisch noemt, zo’n hoog cijfer krijgt van een academicus die bekend staat als PVV-criticus?  Op Twitter laat de arabist weten de thesis academisch briljant te vinden: “De thesis van Bovekerk is door mij, als begeleider en prof Jan Blommaert als tweede lezer met een 10 beoordeeld op grond van de kwaliteit. De PVV aanhangers moeten niet zo bang zijn voor een beetje kritiek en een scherpe academische analyse.”

Tegen Univers zegt de arabist: “Het cijfer voor deze thesis heeft enkel te maken met de academische kwaliteit ervan; daar waren zowel ik als de tweede lezer het over eens.”

Via Twitter laat Geert Wilders weten: “Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel.” De wetenschappers van de UvT reageren daar vervolgens weer op via Twitter. “Tilburg University nodigt de heer Wilders van harte uit voor een inhoudelijk debat op onze schone campus .”

EINDE BERICHT

PVV/FORUM VOOR DEMOCRATIE/VIJF VOOR TWAALF

ASTRID ESSED

MAART 2018

https://www.astridessed.nl/pvv-forum-voor-democratie-vijf-voor-twaalf/

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/pvv-forum-voor-democratie-vijf-voor-twaalf/

GEPUBLICEERD OP WEBSITE AFA FRYSLAN

https://www.afafryslan.nl/2018/02/15/pvv-en-forum-voor-democratie-het-is-vijf-voor-1200u/

[2]

NOS

WILDERS: TWEEDE KAMER IS EEN NEPPARLEMENT

17 SEPTEMBER 2015

https://nos.nl/artikel/2058288-wilders-tweede-kamer-is-een-nepparlement.html

PVV-leider Wilders vindt de Tweede Kamer een nepparlement. Bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer zei hij dat het verschil tussen de Kamer en de bevolking levensgroot is.

Wilders verwees naar het moment, gisteren, dat Kamerleden applaudisseerden toen Pechtold gemeenten bedankte die asielzoekers opnemen. Volgens Wilders ging dat applaus in tegen de wil van miljoenen Nederlanders.

“Een meerderheid van het Nederlandse volk vindt dat we de grenzen moeten sluiten. Dat betekent dat het verschil tussen deze Kamer, dit nepparlement – want dat is het, een nepparlement – en de mensen thuis levensgroot is”, zei hij.

Lef

Pechtold vroeg zich af “waar Wilders het lef vandaan haalt om tegen andere Kamerleden te zeggen dat ze de bevolking niet vertegenwoordigen”. Volgens hem zegt Wilders in feite dat hij het volk is. “Stop met zeggen dat Kamerleden niet meer vertegenwoordigen waar ze democratisch op gekozen zijn. Dat hebben we in de geschiedenis te vaak meegemaakt”, zei Pechtold.

PvdA-Kamerlid Vos twitterde dat Wilders met zijn uitlatingen openlijk de kenmerken toont van “fascistoïde leiderschap”. Hij zei later dat hij bij die tweet blijft. Volgens Vos zijn de uitlatingen fascistoïde, omdat de democratie wordt ontkend en het volk wordt opgeroepen om in verzet te komen.

In een reactie dáárop zei Wilders dat Vos niet goed bij zijn hoofd is. Wilders beschouwt de uitspraak van Vos als een verkapte oproep om hem wat aan te doen.

[3]

NATIONAAL COMITE 4 EN 5 MEI INTERVIEWT THIERRY BAUDET VOOR VRIJHEIDSBOEK EN NOEMT HEM ”INSPIREREND”/NORMALISERING FASCISME UIT ONVERWACHTE HOEK
ASTRID ESSED
6 MEI 2019
[In dit artikel ook racistische en fascistoide uitspraken Thierry Baudet]
OF
DE VALSE PIANO VAN BAUDET

[4]

A TSUNAMI OF RACISM

THE POLITICAL VIEWS OF MR WILDERS

ASTRID ESSED

2007

https://www.indymedia.org.uk/en/regions/world/2007/04/369132.html

OF

https://www.astridessed.nl/2007a-tsunami-of-racismthe-political-views-of-mr-wilders/

[5]

”’Duizenden Arabische mannen hebben de afgelopen tijd honderden vrouwen sexueel aangevallen, vernederd, verkracht.Alle vrouwen zijn loslopend wild.Testosteronbommen heb ik de daders  genoemd”

0.00-0.16

GEERT WILDERS: MANNELIJKE ASIELZOEKERS OPSLUITEN IN AZC’S

https://www.youtube.com/watch?v=c7NshmTyizU&feature=youtu.be

NOS

WILDERS:

MANNELIJKE VLUCHTELINGEN OPSLUITEN IN AZC’S

https://nos.nl/artikel/2081246-wilders-mannelijke-moslimvluchtelingen-opsluiten-in-azc-s.html

[6]

”Een cultuur, gesticht door een Profeet, die seksslavinnen had en een negenjarig meisje verkrachtte.

Het is tijd, ook die waarheid onder ogen te zien”

1.58-2.05

GEERT WILDERS: MANNELIJKE ASIELZOEKERS OPSLUITEN IN AZC’S

https://www.youtube.com/watch?v=c7NshmTyizU&feature=youtu.be

[7]

ZIE NOOT 1

[8]

NOS

WILDERS:

MANNELIJKE VLUCHTELINGEN OPSLUITEN IN AZC’S

https://nos.nl/artikel/2081246-wilders-mannelijke-moslimvluchtelingen-opsluiten-in-azc-s.html

”’Wat de PVV betreft is het duidelijk:

Onze grenzen moeten dicht.
Dicht voor alle asielzoekers en alle immigranten uit islamitische landen.
Maar zolang dat niet gebeurt, zolang de islamitische testosteronbommen als een Zwaard van Damocles boven de Nederlandse vrouwen hangen, stel ik voor, dat we mannelijke asielzoekers opsluiten in de AZC’s.
2.29-2.50
GEERT WILDERS: MANNELIJKE ASIELZOEKERS OPSLUITEN IN AZC’S
[9]
”Wat de PVV betreft is het duidelijk:
Onze grenzen moeten dicht.
Dicht voor alle asielzoekers en alle immigranten uit islamitische landen.
Maar zolang dat niet gebeurt, zolang de islamitische testosteronbommen als een Zwaard van Damocles boven de Nederlandse vrouwen hangen, stel ik voor, dat we mannelijke asielzoekers opsluiten in de AZC’s.
Voor hen moeten de AZC’s gesloten instellingen worden.
Zodat geen enkele mannelijke asielzoeker nog de straat op kan en zodat onze vrouwen eindelijk worden beschermd”
2.29-3.03
GEERT WILDERS: MANNELIJKE ASIELZOEKERS OPSLUITEN IN AZC’S
[10]
RTL NIEUWS
RELSCHOPPERS BESTORMEN GEMEENTEHUIS GELDERMALSEN OM AZC

Het protest tegen het asielzoekerscentrum in Geldermalsen is uit de hand gelopen. Hier volgden we de rellen van minuut tot minuut.

23:05:
We sluiten dit liveblog. Alle updates over de rellen kun je hier blijven volgen.

23:03:
De politie laat weten dat het explosief dat bij het stadhuis ligt, een stuk zwaar vuurwerk is. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is daarom aanwezig in Geldermalsen. De politie kan nog geen duidelijkheid geven over het aantal relschoppers dat is opgepakt. De politie liet eerder vanavond al weten dat er ‘meerdere aanhoudingen’ zijn gedaan.

22:56:
De situatie in Geldermalsen is ‘genormaliseerd’, zegt verslaggever Jaap van Deurzen in RTL Late Night. “Ik sta hier nog achter een lint, omdat er bij het stadhuis een explosief ligt dat niet is afgegaan.”

Volgens Van Deurzen stonden er honderden demonstranten voor de deur. “De sfeer was heel, heel grimmig.”

22:37:
De rust voor het gemeentehuis lijkt terug te keren, meldt de politie:

22:34:
De politie meldt dat er twee agenten lichtgewond zijn geraakt bij de rellen. Of relschoppers gewond zijn geraakt is niet duidelijk.

22:30:
Nieuwe beelden van de rellen in Geldermalsen. Je ziet hoe de relschoppers het gemeentehuis bestormen en dat de politie waarschuwingsschoten lost.

22:13:
Ooggetuige Pancras Pouw was aanwezig in de raadszaal toen de rellen uitbraken. “Er kwam een agent binnen in paniek, die riep: wegwezen”, vertelt hij.

22:08:
Volgens de politie gooiden de relschoppers ‘Cobra’s 8’ naar de politie, meldt verslaggever Jaap van Deurzen. Dat zijn zware vuurwerkbommen.

22:05:

21:50:
Op deze beelden van Omroep Gelderland is de chaos tijdens de rellen duidelijk te zien:

21:46:
Het is nog altijd niet rustig rondom het gemeentehuis. De ME wordt nog bekogeld. De politie roept de menigte op ‘nadrukkelijk op om te vertrekken’.

21:43:
De ramen van het gemeentehuis van Geldermalsen zijn gesneuveld, is te zien op deze foto van verslaggever Hans Schutte.

21:40:
De politie meldt nu dat er meerdere aanhoudingen zijn verricht.

21:32:
Staatssecretaris Dijkhoff heeft geen goed woord over voor de relschoppers: “Dit is niet Nederlands”.

Minister Plasterk heeft gebeld met burgemeester Geldermalsen. Plasterk spreekt van een ‘afschuwelijke situatie” en heeft steun toegezegd.

21:25:
Verslaggever Jaap van Deurzen vertelt live op RTL Z over de situatie in Geldermalsen: “Vijf minuten geleden is er een charge geweest bij het gemeentehuis. Er worden nu nog charges in de straten van Geldermalsen uitgevoerd.”

Van Deurzen sprak met raadsleden. Dit had niets met debatteren te maken, zeggen ze: “Het leek op hooligans die aan het rellen waren. Dit is ook niet iets voor Geldermalsen. Het zijn jongens die van buiten komen om te rellen.”

21:20:
Op RTL Z is nu een extra live uitzending over de rellen in Geldermalsen. Bekijk het hier live:

21:15:
De politie bevestigt aan RTL Nieuws dat er waarschuwingsschoten zijn gelost.

21:10:

De rust is nog niet teruggekeerd bij het gemeentehuis, meldt verslaggever Hans Schutte. Er staat nog een groep voor het gemeentehuis. De groep moet daar weg, maar weigert dat vooralsnog. De ME voert nu nieuwe charges uit:

21:06:
De eerste beelden van de ontruiming zijn zojuist binnengekomen. De sfeer buiten de raadszaal wordt steeds grimmiger is duidelijk te horen. Als het uit de hand dreigt te lopen, wordt de vergadering geschorst. “Geen paniek”, wordt er geroepen

21:53
Er zaten nog zo’n 200 tot 250 mensen in het gemeentehuis. Deze groep zat op de eerste verdieping van het pand. De groep mocht zojuist naar buiten, laat onze verslaggever Jaap van Deurzen weten.

20:59:

Op deze beelden van een journalist van Omroep Gelderland zijn duidelijk knallen te horen. Of het om waarschuwingsschoten van de politie gaat, is nog niet duidelijk, meldde een politiewoordvoerder zojuist al.

20:55:
Om 21:20 uur is er een nieuwe extra live-uitzending op RTL Z over de rellen in Geldermalsen.

20:52:
De politie kan nog niet zeggen of er waarschuwingsschoten zijn gelost tijdens de rellen. Ook is niet duidelijk hoeveel relschoppers het gemeentehuis zijn binnengedrongen.

 

20:51:
De politie heeft tot nu toe één aanhouding verricht, laat een woordvoerder zojuist weten in de extra live uitzending op RTL Z. Ze sluit niet uit tot er nog meer meer aanhoudingen worden verricht.

20:46:

De burgemeester heeft een eerste reactie over de rellen gestuurd. Ze is ‘in en in verdrietig’.

20:43:
Er zouden waarschuwingsschoten door de politie zijn gelost. Die berichten zijn nog niet bevestigd door politie.

20:38:
Er is zometeen een extra uitzending op RTL Z. Die is hier live te volgen

20:35:
Een verslaggever van Omroep Gelderland zag hoe de raadszaal werd ontruimd. Hij twitterde dit filmpje:

20:30:
De ME is ter plaatse en veegt het plein voor het gemeentehuis schoon. De vergadering in het gemeentehuis is afgelast.

20:25:
Demonstranten zijn door de hekken voor het gemeentehuis in Geldermalsen gedrongen. Volgens verslaggever Jaap van Deuzen gooien ze met zwaar vuurwerk en blikken bier naar het gemeentehuis. Binnen is een vergadering bezig over de komst van een asielzoekerscentrum.

Volgens verslaggever Jaap van Deurzen dragen de demonstranten witte t-shirts met de tekst ‘AZC Nee’. “Ze gooien met heel zwaar vuurwerk en blikken bier naar het gemeentehuis. Wij zijn in een hoekje gedrongen, samen met de politie.”

EINDE BERICHT

ZIE NU NOS BERICHT:

NOS
ELF MANNEN OPGEPAKT NA BESTORMING WOERDEN

In Woerden zijn elf mensen opgepakt na de bestorming gisteravond van een noodopvang voor vluchtelingen. Het zijn allemaal mannen tussen 19 en 35 jaar oud. Ze blijven voorlopig vastzitten.

Ze komen uit Montfoort, Utrecht, Harmelen, Lopik, Schoonhoven en Woerden zelf. De mannen waren allemaal in het zwart gekleed en hadden bivakmutsen op. Burgemeester Molkenboer van Woerden gaat er daarom van uit dat ze bij elkaar horen. Hij spreekt van een “zieke groep”.

Ze konden worden opgepakt mede dankzij hulp van omstanders. In totaal waren zo’n twintig mensen betrokken bij de bestorming van de sporthal. Ze  duwden hekken omver en gooiden met vuurwerkbommen en eieren. De beveiliging van de opvanglocatie belde de politie, waarna de verdachten wegvluchtten.

Geschrokken

Burgemeester Molkenboer zegt dat de groep niet in de sporthal is geweest waar sinds woensdag 148 vluchtelingen worden opgevangen, onder wie 51 kinderen.

De beveiliging bij sporthal Snellerpoort is opgeschroefd. ‘s Avonds en ‘s nachts is er vanaf nu permanent politietoezicht en ook overdag is er extra toezicht.

Volgens Molkenboer zijn de vluchtelingen erg geschrokken. “De meesten komen uit een oorlogsgebied. Het horen van knallen geeft een traumatische ervaring. Het heeft diepe indruk op hen gemaakt”, zegt de burgemeester.

Hooligans

In de gemeente Woerden is eerder met spandoeken en teksten op muren gedemonstreerd tegen de komst van asielzoekers. Gisteren hing boven de A12 bij Harmelen een spandoek met de tekst “Sluit de grenzen, eigen volk eerst”. Dat spandoek was ondertekend door hooligans van FC Utrecht.

Vorige maand werd het station beklad met vergelijkbare leuzen.

AD
PROTESTEN TEGEN VLUCHTELINGEN STEEDS STERKER
7 OCTOBER 2015
De protesten tegen de vluchtelingenopvang in Nederland worden steeds sterker en de effecten concreter. In Wezep ziet de gemeente door de weerstand al af van de opvang van zeshonderd asielzoekers. Een overzicht van de meest opvallende conflicten.

Gelderland

Woensdag werd besloten om op Camping Heidehoek in het Gelderse Wezep toch maar geen asielzoekers onder te brengen. Van de komst van zeshonderd vluchtelingen zal worden afgezien na ophef en rumoer in het dorp. Al eerder was op informatieavonden zoveel verzet dat er meermalen ingegrepen moest worden. Een voorstander van het azc werd uitgescholden en bedreigd. Op een kerk in Wezep kladden onbekenden leuzen tegen de komst van asielzoekers

Oranje

Boze bewoners van het kleine Drentse dorpje Oranje probeerden dinsdagavond bussen met asielzoekers te verhinderen door te rijden. Eerder op de avond belaagden ze al de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Die had net bekendgemaakt dat het 140 zielen tellende dorp nog eens zevenhonderd asielzoekers extra op moet vangen.

Brabant

Diezelfde avond was het ook onrustig rond het asielzoekerscentrum in de Brabantse plaats Oisterwijk. Minderjarige asielzoekers en een autochtone jongeren zoeken elkaar op. De problemen kwamen tot een kookpunt. De groep van het azc probeerde de andere groep te lijf te gaan met stokken. Door snel ingrijpen wist de politie het geweld in de kiem te smoren. Twee jongeren werden gearresteerd. De politie zal het toezicht rond het centrum nu intensiveren.

Enschede

Het debat rond de komst van vluchtelingen begint duidelijk heftiger te worden. Onlangs werd duidelijk dat drie wethouders in Enschede worden bedreigd vanwege het geplande asielzoekerscentrum in de gemeente. De bedreigingen zijn afkomstig van tegenstanders van het asielzoekerscentrum. Burgemeester Onno van Veldhuizen erkent de bedreigingen maar over de aard en de vorm ervan worden geen mededelingen gedaan.

Ook in Purmerend en Almere was het eerder al mis. Burgemeester Don Bijl van Purmerend moest vorige week een vergadering op het gemeentehuis over de komst van een azc afblazen. Door de massale opkomst van boze bewoners kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden.

Daarnaast duiken op verschillende plaatsen in het land bekladdingen op. Op muren en ramen staan leuzen als ‘Eigen Volk Eerst!’ en zijn hakenkruizen te zien.

Wilders

Vorige maand kwam PVV-leider Geert Wilders met een oproep om in verzet te komen tegen de opvang van vluchtelingen. Hij benadrukte wel dat het protest geweldloos moest zijn. ,,Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.”
[11]
Wilders

Vorige maand kwam PVV-leider Geert Wilders met een oproep om in verzet te komen tegen de opvang van vluchtelingen. Hij benadrukte wel dat het protest geweldloos moest zijn. ,,Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.”

AD
PROTESTEN TEGEN VLUCHTELINGEN STEEDS STERKER
7 OCTOBER 2015

 

 

EINDE NOTEN

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!