De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het wordt heet in Griekenland

Het wordt heet in Griekenland

maandag 17 oktober 2011 17:00
Spread the love

Woensdag en donderdag ligt heel het land plat. Voor volgende week zijn meer acties aangekondigd en dreigt men zelfs met een algemene vijfdagenstaking als de regering nog niet is opgestapt. Blijkbaar hebben de mensen het eindelijk begrepen. Als men de schaamteloze regering-Papandreou buitenkogelt, kan Griekenland alsnog de allesverstikkende akkoorden met de trojka opzeggen, omdat ze op een ongrondwettelijke manier tot stand zijn gekomen.

Onlangs zag ik een wel erg ontnuchterend interview met de vooraanstaande Griekse econoom Dimitris Kazakis op Kreta TV  (te vinden op http://www.youtube.com/watch?v=Q3E01gnx9pk). Deze man legt in heel precieze termen uit hoe de vork in de steel zit. Ik zal in de komende dagen proberen het belangrijkste onderdeel van zijn betoog in een bevattelijke tekst te zetten. Tot dan…

take down
the paywall
steun ons nu!