De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het Westen, voedsel en de oorlog in Oekraïne

Het Westen, voedsel en de oorlog in Oekraïne

vrijdag 4 augustus 2023 13:11
Spread the love

Door Willy Van Damme

Dat men in het Westen schaamteloos liegt en geen probleem heeft met het moorden en het verhongeren tot de dood volgt van mensen wordt dagelijks bewezen. Berucht is de uitsprak op TV van de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright dat het doden van 500.000 Iraakse kinderen als gevolg van het jarenlange embargo tegen Irak aanvaardbaar was.

Hongersnood

En zoals met Syrië en Jemen bewezen wordt – samen goed voor mogelijks 1 miljoen doden – blijft die gruwel voortduren. Mensenrechten daarmee gooit men richting China, Iran, Rusland en al diegenen die in de weg lopen van de Verenigde Staten en hun Europese vazallen. Zelfs zijn mensenrechten het laatste waar het Westen rekening mee houden. Hetzelfde voor zaken als het internationaal recht…

Lees verder op de onvolprezen blog van Willy Van Damme

 

Het Westen, voedsel en de oorlog in Oekraïne

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!