De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

het recent machtsmisbruik bij de politie. Hoe dikwijls?

het recent machtsmisbruik bij de politie. Hoe dikwijls?

donderdag 17 maart 2016 11:22
Spread the love

Ik gaf al dikwijls, op deze site, de oorzaken aan voor het nu, voor een keer, vastgestelde machtsmisbruik. Ik heb het over de politiewerking.

 Namelijk, het intern verbod om te getuigen tegen collega’s. Het gebod zelfs vals te getuigen.  Corporatisme dus ( fascisme is dan niet ver weg).

Het gevolg is toegedekt en dus meer machtsmisbruik.

Hoe lang al was zelfs het recent ( Antwerpen, met 4)  misdrijf toegedekt door collega’s in omerta?  Dat is de hamvraag die comite P niet zal zoeken.

PS : De Heer burgemeester, B. De Wever geeft totaal fout commentaar : zie, stelt hij,  het intern toezicht werkt.  De waarheid is dat het enkel werkt bij zeer zeer ernstige misdragingen van agenten.  Hij geeft meteen het signaal : doe maar gerust voort met misdrijven die maar een graadje minder erg zijn.

PS : ik kan me niet voorstellen dat de collega’s van die 4 misdadigers van niets wisten, al die tijd.  En, Brice de Ruyter, wat stelt u zich voor?

Ik besluit : ik hoop vurig dat een mens met meer kracht van spreken hierop reageert.

take down
the paywall
steun ons nu!