De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

“Het ontbrak de Climate Ambition Summit aan echte ambitie”
Opinie -

“Het ontbrak de Climate Ambition Summit aan echte ambitie”

zaterdag 12 december 2020 20:56
Spread the love

 

Als reactie op de Climate Ambition Summit, zei Tim Gore, hoofd klimaatbeleid bij Oxfam:

“Het ontbrak de Climate Ambition Summit aan echte ambitie. De toezeggingen voor emissiereducties op korte termijn zijn nog steeds onvoldoende om de opwarming te beperken tot de 1.5C-doelstelling van Parijs. Bovendien repte de top met geen woord over nieuwe fondsen voor lagere inkomenslanden om hen te helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering en hun economie weg te trekken uit de koolindustrie.”

“We mogen na de COVID-19 ramp niet in een klimaatcatastrofe sukkelen. In 2020, en met ongeveer 1C van de wereldwijde opwarming, heeft de klimaatverandering dodelijke cyclonen en stormen in Azië en Midden-Amerika aangewakkerd, met schadelijke overstromingen in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, enorme sprinkhanenzwermen die gewassen in Afrika hebben verwoest en ongekende hittegolven en bosbranden in Australië en de VS.”

“We worden allemaal getroffen, maar het zijn de meest kwetsbaren die het hardst worden getroffen, ondanks het feit dat ze het minst bijdragen aan de wereldwijde uitstoot. We hebben een eerlijk en groen herstel na de coronacrisis nodig om de uitstoot terug te dringen en tegelijkertijd miljoenen fatsoenlijke banen te scheppen en een duurzamere en veerkrachtigere economie op te bouwen die voor iedereen werkt.”

“De VS, die zich na een onnodige afwezigheid weer bij het Akkoord van Parijs willen aansluiten, hebben een reële kans om te bewijzen dat zij de klimaatverandering willen bestrijden, de kwetsbaren beschermen en deze wereldwijde crisis eindelijk met de nodige ernst aanpakken.”

“Nu de gevolgen van de klimaatverandering over de hele wereld toenemen, is het schokkend dat Emmanuel Macron aankondigt dat Frankrijk zijn huidige niveau van klimaatfinanciering de komende jaren gewoon zal handhaven. Kwetsbare landen verdienen beter en hebben meer nodig.”

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!