De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het monster van Lok Ness

Het monster van Lok Ness

zondag 17 juni 2012 23:27
Spread the love

De burgemeester van Mechelen, Bart Somers wil enkele vrouwelijke inspecteurs inzetten als lokdames tegen jongeren die vrouwen lastigvallen op straat. Nu zijn we ons  uiteraard bewust van het homo bashen in het Brusselse en ook het maken van ongepaste opmerkingen tegenover vrouwen in het algemeen zijn onze hoofdstad niet vreemd. Je kan dus niet stellen dat dit geen probleem is, ook niet in Mechelen. Toch sta ik weer verstelt van de inventiviteit van sommige politici die exponentieler wordt naarmate de verkiezingen naderen.
Men kan zich immers al direct een aantal vragen stellen bij de praktische uitvoering hiervan. Vooreerst heb je in Mechelen waarschijnlijk geen massa’s vrouwelijke politie inspecteurs rondlopen die je zomaar kan inzetten voor dit doel al was het maar omdat de financiële middelen hier niet voor voorhanden zijn. Bovendien moeten we zonder seksistisch te willen zijn ook dames kunnen inzetten die enige kennis van zaken hebben inzake het opwekken van de lokroep bij deze jeugdige overtreders van de minzaamheid . Tenslotte gebeuren er in de stad nog wel een aantal andere zaken die men dan op die manier zou kunnen aanpakken. Zo stel ik de volgende lokmiddelen voor ter bestrijding van de overlast in het algemeen.

Men legt een aantal lokworstjes in enkele Mechelse scholen met de vermelding “halal”.
Zo kan men kordaat ingrijpen wanneer enkele vlaams belangers ongevraagd een school willen binnendringen.

Men laat de hondenbrigade van de Mechelse politie patrouilleren met ongelovige lokhonden. Zo kan men kordaat ingrijpen wanneer al te fanatieke moslims versneld de sharia willen invoeren.

Men kan verder ook nog lokarbeiders inzetten om te kijken hoeveel bedrijven er in Mechelen de neiging hebben om de sociale zekerheid of de BTW te ontlopen.

In overleg met Europa en het IMF uiteraard kan men ook nog enkele lokbanken opzetten om bankiers op te sporen die al te gemakkelijk met de spaarcenten van de bevolking om gaan.

Tenslotte zou men ook nog tijdens verkiezingen een paar lokpolitici op de lijsten kunnen plaatsen om zodoende meer stemmen binnen te halen maar toegegeven, dit is niet mijn idee.

Als je ’t mij vraagt heeft Bart Somers hier dus een serieus monster van Lok Ness gebaard en dat alles maar weer eens in naam van de veiligheid.

take down
the paywall
steun ons nu!