De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het laatste nieuws uit Haiti

Het laatste nieuws uit Haiti

vrijdag 9 juli 2021 15:05
Spread the love

De grens is hier duidelijk te zienOp 7 juli werden in Haïti meerdere arrestaties verricht na de moord op president Jovenel Moïse eerder die dag.

De president werd rond 1 uur ‘s nachts vermoord door onbekende schutters in zijn woning in Pélérin, Port-au-Prince. Er zijn geen officiële verdachten genoemd, maar de autoriteiten in het land hebben meerdere arrestaties verricht die met de moord in verband kunnen worden gebracht.

Frantz Exantus, de secretaris voor communicatie van Haïti, zei op Twitter dat “vermoedelijke moordenaars” van Moïse werden aangehouden door de nationale politie op de avond van 7 juli. Hij deelde geen verdere details mee of identificeerde de verdachten. De autoriteiten zeiden later op woensdag ook dat vier verdachten zijn gedood en twee gearresteerd.

Bewoners arresteerden op 8 juli twee verdachten in Morne Calvaire, een wijk in Port-au-Prince. Politieagenten brachten de verdachten later naar een nabijgelegen politiebureau in Pétion-Ville.

Jean Rebel Dorcenat, die als contactpersoon van de president optrad voor de bendes in Haïti, werd naar verluidt aangehouden voor verhoor in de buurt van de grens met de Dominicaanse Republiek. Het is onduidelijk of de arrestatie in verband staat met de dood van Moïse.

Om voor de hand liggende redenen bekijken sommigen deze moord door het politieke prisma, want Moise was tenslotte president. Die beoordeling zou verkeerd zijn. Dit was een moord door bendeleden Het was persoonlijk. De moordenaars doorzeefden de man met kogels, sloegen zijn ogen in en braken zijn arm en nek – vermoedelijk voordat ze een fusillade openden op hem en zijn vrouw Martine Moise. Zij vecht nog steeds voor haar leven in het Ziekenhuis in Miami, op het moment van publicatie. Dit was duidelijk een boodschap.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!