Het gelijk van Novak Djokovic en ik maak me zorgen om Marc Van Ranst

Het gelijk van Novak Djokovic en ik maak me zorgen om Marc Van Ranst

woensdag 24 juni 2020 10:23
Spread the love

Novak Djokovic krijgt heel wat over zich heen gezien de besmettingen na het tennistoernooi dat hij mee organiseerde. Op zich deed de Serviër niets onwettelijk want in Servië gelden geen maatregelen meer omtrent het virus. Het land is met officieel 30 doden per miljoen inwoners niet hard getroffen. Vele mensen zien nu het grote ongelijk van Djokovic omdat hij zich in het verleden uitliet tegen vaccins en geen zin had in al dat gedoe om besmettingen tegen te gaan.

 

Een andere kijk op het verhaal rond Djokovic

We leven ondertussen vijf maanden in corona tijden en je merkt dat veel mensen ‘het nieuwe normaal’ niet volhouden. Mensen blijven mensen. Je kan nog van alles en nog wat verbieden of verplichten wat onlogisch is volgens menselijk gedrag, enkel een politiestaat kan al die regels controleren en overtredingen bestraffen. Mensen verbieden te knuffelen, te feesten, elkaar te ontmoeten, dat is niet vol te houden (voor een virus met die statistieken). Maar volgens de richting die wordt gevolgd moeten we dat volhouden tot er een vaccin is. Normaal duurt de productie van een vaccin een jaar of vijf om aan alle veiligheidscontroles te voldoen. Djokovic heeft een punt weer normaal te willen doen. We zien dat steeds meer mensen, hoe hard de virologen en de media ook proberen, de smetvreesneurose los laten en zich weer meer als vrije mens gedragen.

Was het niet net Novak Djokovic die aangaf bezorgd te zijn dat een vaccin verplicht zou worden waardoor hij niet meer zou kunnen reizen gezien hij niet gevaccineerd wil worden. In plaats van de argumenten van de tennisster te bekijken werd dit door de media als ‘gek’ verklaard. Wel, Djokovic krijgt gelijk dat het niet nodig is hem te vaccineren, de man is nu besmet maar vertoont geen symptomen. Zijn immuunsysteem weet wel raad met het virus en nu is hij immuun, op een natuurlijke manier, zonder de chemische ingrediënten van een vaccin zoals neomycine, polymyxine B, streptomycine en gentamicine. Djokovic heeft gelijk gekregen dat een vaccin voor hem niet nodig is.

 

COVID-19 drukt ons met de neus op de feiten

Natuurlijk zijn besmettingen van gezonde mensen een gevaar voor minder gezonde mensen en ouderen. Het virus drukt ons met de neus op de feiten dat we als mensheid anno 2020 helemaal niet zo gezond zijn dan algemeen aangenomen. We worden wel gemiddeld ouder, maar chronische ziekten nemen toe. COVID-19 is enkel zo dodelijk omdat de voedingsindustrie ons ongezond voedsel voorschotelt en omdat er zoveel luchtvervuiling is. (Whang is de meest vervuilde regio van China, Noord-Italië en België zijn dat in Europa). Laat ons er lessen uittrekken dat we anders moeten gaan leven. We zijn met ons gezicht tegen de muur gebotst net zoals bij het klimaat. Ecologisten zeggen als decennia dat we niet goed bezig zijn qua duurzaamheid. Dit virus zou eerder in de geschiedenis nooit zoveel slachtoffers hebben gemaakt, het zou gepasseerd zijn zonder het te merken. Ook al door de rol van de media en het opportunisme van de vaccinatie-industrie dat zich heeft ingekocht bij de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

COVID-19 is eigenlijk een soort van natuurlijke correctie. Overbevolking, veel chronisch zieken… Al spelen er natuurlijk andere zaken ook mee zoals natuurlijke ziekten of erfelijkheid, er zijn, als ik even kort door de bocht mag zijn, twee soorten risicogroepen. De eerste zijn mensen die gedurende jaren kozen voor een ongezonde levensstijl met alcohol, sigaretten, fastfood, vlees en redbull. Djokovic koos voor een natuurlijk gezonde levensstijl en wil zoveel mogelijk onafhankelijk blijven van de farmaceutische-industrie door zijn immuunsysteem goed te bewapenen. Natuurlijke weerstand i.p.v. in de fabriek gefabriceerde vaccins. En met resultaat, de man vertoont geen symptomen bij zijn besmetting. De tweede risicogroep zijn de ouderen. De ouderen vragen nu aan de jongeren zich aan te passen zodat zij niet besmet zouden worden. Met alle respect, maar de ouderen hebben het vertikt zich aan te passen m.b.t. duurzaamheid en laten de planeet ziek achter voor de jongeren. Ironie o ironie.

 

Marc Van Ranst

Ondertussen tweet Marc Van Ranst er op los. Wat begon als een drie weken durende lockdown want we moeten ‘flattening the curve’, is een maandenlange obsessie geworden. Van Ranst is al langer een verwoed facebook gebruiker en twitteraar. Sinds de corona-crisis heeft de man er een pak volgers bij. Dat zijn vooral mensen die erg ongerust zijn ziek te worden en zij zoeken bij Van Ranst een houvast. Hij is een soort tijdelijke god voor sommige mensen. Het zijn vooral die mensen die reacties plaatsen waardoor Van Ranst geen realistisch beeld meer heeft van wat er leeft bij de bevolking. De al oudere Van Ranst vindt het dan ook nodig de jongeren te berispen wanneer die het einde van de zware examens vieren en roept op tot het verplichten van een mondmasker in de winkels. Ik begrijp de ongerustheid van het personeel, gezien de rol van de media in het verhaal, maar op nog een gebod erbij dat weer gecontroleerd en bestraft moet worden zit ik alvast niet te wachten. Het vrijheidsgevoel van ‘the summer of ’69’ is  anno 2020 wel heel ver weg. Marc Van Ranst zoekt de media constant op, kickt op de aandacht en verliest de feeling met de steeds groter wordende groep mensen dat niet meer mee is met het verhaal. Neem eens een paar dagen verlof Marc. Wanneer dit allemaal achter de rug is dreigt een zwart gat voor de man. Een boek schrijven of in de politiek gaan behoort dan tot de mogelijkheden.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!