De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het echte verhaal van de jongen Hamzeh Alkhateeb
Syrië, Aljazeera, Hamzeh Alkhateeb -

Het echte verhaal van de jongen Hamzeh Alkhateeb

vrijdag 3 juni 2011 17:47
Spread the love

Wetsdokter Akram al-Shaar zegt duidelijk: “Er zijn geen makeringen aan de oppervlakte van het lichaam die wijzen op geweld, verzet of marteling.”

Een kind genaamd “Hamzeh Alkhateeb” (14 jaar oud) werd gedood op 29 april 2011, wanneer een gewapende terroristische groepering de residenties van politie- en legergezinnen in Daraa aanvallen; de aanvallers werden betaald en gesteund door een andere criminele groep voor het doden van politiemensen en officieren en om hun vrouwen te verkrachten. Dit werd duidelijk door de bekentenis van de aanvallers zelf die werden uitgezonden op de Syrische staatstv en Addounia tv-kanalen.

Hamzeh’s lichaam werd niet vrijgegeven aan zijn familie, omdat zijn identiteit niet bekend was in het begin. Afgelopen vrijdag (27 mei 2011) werd een video uitgezonden op Aljazeera TV-kanaal en werd Hamzeh’s lichaam, één maand na zijn overlijden  getoond.

Een onbekende man die zijn gezicht verborg, beschuldigd de Syrische veiligheidstroepen van het doden en martelen van Hamzeh. Bijgevolg waren mensen wereldwijd verbaasd en wouden dat de  werkelijkheid zou worden onthuld. De keuringsarts Akram al-Shaar gaf zijn verslagen vrij; zodoende dat zeker is dat Hamzeh niet gemarteld werd, maar zijn lichaam was opgezwollen doordat een maand verstreek zonder begrafenis.

Echter, president Bashar al-Assad ontmoette zijn familie en verzekerde hen dat de dood van Hamzeh en de details onmiddellijk moeten worden onderzocht door een onderzoekscommissie geleid door de vice-minister van Binnenlandse Zaken en dat de resultaten binnen enkele dagen zullen worden vrijgegeven.

Hamzeh’s ouders voeren aan dat zij geloven dat de commissie eerlijk het incident zal onderzoeken en de werkelijke resultaten zal vrijgeven. Op deze manier gaat de president met Syrische mensen om. Het is betreurenswaardig dat bepaalde media liever een vals beeld tonen zodat dit mooie land zou zinken in een burgeroorlog. Syrië is echter sterk door zijn president en de vele steunbetogingen met tienduizenden Syriërs in heel het land tonen dit ook aan.
 

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!