De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het aantal switchers is hoog

Het aantal switchers is hoog

dinsdag 8 november 2011 16:06
Spread the love

De energiemarkt heeft in het verleden altijd enige stabiliteit aan de dag kunnen brengen, maar daar blijkt verandering in te komen. Volgens het laatste verslag van de VREG is het percentage switchers heel hoog. Switchers zijn mensen die kiezen om van leverancier te veranderen. Een rede zou kunnen liggen in het feit dat er ook via groepsaankopen een grotere groep mensen de overstap heeft gemaakt naar een andere leverancier voor aardgas of elektriciteit. Dat is natuurlijk minder goed nieuws voor de grote leveranciers, aangezien zij ook nog heel wat klanten hebben overgeërfd na de liberalisering van de energiemarkt. En langzaam maar zeker vinden meer en meer mensen dus de weg naar alternatieve leveranciers. Wat ook duidelijk is, is dat de prijzen van energie sterk aan het stijgen zijn. Rede hiervoor zou kunnen zijn dat België onrechtstreeks ook energie gaat halen bij Duitsland, maar aangezien er een tekort is op de Duitse markten (door de sluiten van een 8-tal kerncentrales), en er reeds een tekort was op de Belgische markten, de prijs zal stijgen voor een “schaars” product. Vraag is natuurlijk of er een werkelijke schaarste is of een kunstmatige schaarste? En wie wil besparen? Doe de V-TEST van de VREG en verander van leverancier.

Meer info over al deze ontwikkelingen kan je lezen in het verslag van de VREG: http://www.vreg.be/sites/default/files/uploads/analyse_maandelijkse_marktgegevens.pdf

take down
the paywall
steun ons nu!