De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hescher

Hescher

maandag 7 januari 2013 17:26
Spread the love

T.J. en zijn ouders raken betrokken in een auto-ongeval waarbij de moeder overlijdt. Deze tragische gebeurtenis laat diepe sporen na. T.J. weet met zijn verdriet geen blijf en moet toezien hoe zijn vader in een diepe depressie wegzinkt. Gelukkig is er nog de grootmoeder die de zorg voor beiden op haar neemt. Op een dag staat er een vreemde snuiter genaamd Hescher voor de deur die zijn leven helemaal overhoop zal gooien. Hij neemt zijn intrek bij hen. Zijn baldadig en losbandig gedrag roept vele vraagtekens op. Maar op een vreemde manier heeft de malloot Hescher een enorme invloed op T. J. en raakt T.J’s leven terug op de rails. Het noodlot slaat echter opnieuw toe wanneer de grootmoeder sterft. 

In het begin is het zoeken waar de regisseur met deze weirde film naar toe wil. Geleidelijk wordt echter duidelijk dat Hescher een soort deus ex machina is die een louterend effect heeft op het leven van T.J. en zijn vader. Hescher is niet moraliserend maar geeft toch een krachtige boodschap mee: je hebt maar één leven, maak er iets van! Joseph Gordon Levitt kruipt in de rol van Hescher. Het is een geloofwaardige vertolking, soms is het wel wat over the top. De revelatie is echter Devin Brochu als T.J. Deze film roept ongetwijfeld gemengde gevoelens op. Ik ben alvast gecharmeerd door dit indiepareltje.

take down
the paywall
steun ons nu!