De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Help mee de Congolese bossen te beschermen?
Afrika, Biodiversiteit -

Help mee de Congolese bossen te beschermen?

donderdag 1 juli 2010 12:42
Spread the love

GREENPEACE

Hallo,

Afgelopen zondag 27 juni, verzamelden meer dan 600 mensen in het Jubelpark om een enorme boom te vormen, symbool voor de tweede groene long van onze planeet: het regenwoud van Congo. We bezorgden een foto van onze boom aan de Belgische delegatie die momenteel in Kinshasa is.

Photo manifestation forêts du Congo

Wij maakten van onze mobilisatie gebruik om een petitie te lanceren aan het adres van de Belgische partijvoorzitters. Ons land moet zijn volle gewicht in de schaal werpen om het tweede grootste tropisch regenwoud op aarde te helpen beschermen. Congo dreigt 40 % van zijn oerwoud te verliezen, terwijl deze bossen een essentiële rol spelen voor de biodiversiteit, voor de 40 miljoen Congolezen die ervan afhankelijk zijn voor hun dagelijks overleven en voor het klimaat op aarde. Geen enkele beleidsmaker kan het zich veroorloven het belang van de Congolese bossen te ontkennen. Greenpeace volgt de evolutie van de situatie dan ook op de voet, zowel in België als in Congo zelf.

Teken de petitie

Het Greenpeaceteam

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!