De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Heksenkinderen

Heksenkinderen

woensdag 20 juli 2011 22:36
Spread the love

In Nigeria is het fenomeen heksenkinderen sterk in zwang.  Het duikt tegenwoordig ook op in Europa.  Een kind wordt ervan beschuldigd behekst te zijn en daarom oorzaak van onheil dat wordt afgeroepen over een gezin of een dorpsgemeenschap.  Het kind wordt omwille van zijn heksenstatus mishandeld, gefolterd, soms met de dood tot gevolg.  Vaak is het kind zelf overtuigd van zijn heksenstatus.  Het denkt dat het de mishandeling verdiend.  In Europa wordt om zo iemand te genezen voor veel geld vaak de hulp ingeroepen van duiveluitdrijvers.
Ook homoseksuelen en albino’s riskeren vanwege hun ‘afwijking’ een wrede dood.  Onlangs las ik in onze eigen pers dat gebrek en armoede door een aantal mensen weer als een straf van God wordt gezien.  Zondebokken zoeken, ‘t schijnt een maatschappelijk gegeven te zijn.  Amalek is in de bijbel nochtans degene die vrouwen en kinderen aanvalt.  Een laffe moordenaar met andere woroden en niet iemand die rechtvaardigheid en gerechtigheid voorstaat.

Er bestaan over heksenkinderen websites maar je moet over een sterke maag beschikken om de beschikbare informatie hierover te verdragen.  Meestal zijn er geen expliciete beelden maar een en ander doet voldoende vermoeden over het lot van weerloze ‘heksen’kinderen. 

take down
the paywall
steun ons nu!