De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Heen-en-weer-week van 3 tot 9 mei
Milieu, Mobiliteit, Campagne, Prijzen, Wedstrijd, Komimo, Vrije tijd -

Heen-en-weer-week van 3 tot 9 mei

woensdag 5 mei 2010 11:46
Spread the love

Attracties, toeristische bestemmingen en evenementen promoten duurzaam verkeer.  

Met 40 wervelende acties in alle hoeken van Vlaanderen, staat dit weekend helemaal in het teken van milieuvriendelijk vrijetijdsverkeer. Wie zich dit weekend te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of per autocar aan de ingang van de deelnemende attracties meldt, wordt er verrast met een uitnodiging om deel te nemen aan de campagnewedstrijd van de Heen-en-weer-week. Sommigen geven bovenop deze beloning ook nog een exta korting. In het totaal zullen 20 attracties hun bezoekers zo aanmoedigen om hun vrijetijdsbestemming duurzaam te bereiken.

Maar er is nog meer te beleven. Op maar liefst 13 locaties kunnen natuurliefhebbers kennis maken met de Groene Halte. Dit toeristisch product beschrijft een natuurwandeling die begint en eindigt bij twee verschillende haltes. De 25ste Groene Haltewandeling werd deze morgen onder ruime belangstelling in Torhout ingewijd.

Wie op 8 mei een duurzame citytrip naar Gent plant, passeert best even aan Gent Zuid om een bonuspas af te halen. Daarmee krijg je kortingen bij diverse handelszaken en musea. De eerste 500 die zich aanmelden met een ticket van De Lijn, kunnen dat inruilen voor een 10-rittenkaart.

En op 9 mei kan vanuit zes vertrekpunten aansluiten voor een sportieve fietstocht richting Mano Mundo-festival in Boom. Op de Heldenplaats in Boom blazen alle fietsers om 12 uur even uit voor een streepje muziek van het zeskoppige Fietsharmonisch Orkest en krijgen ze een versnapering voor onderweg. Daarna gaat het richting festivalwei.

Alle info op www.heen-en-weer-week.be
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!