De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Heel Oost-Europa komt massaal naar België!

Heel Oost-Europa komt massaal naar België!

dinsdag 9 november 2010 19:05
Spread the love

Ja, ik weet het, deze titel is erg provocerend. En…vooral ook misleidend. Je zou deze titel zo uit één of andere krant kunnen halen.

Niet waar, zeg je?  Wat dan te denken van deze titel, in Gazet van Antwerpen van 9 november: ‘Poolse daklozen overspoelen Antwerpen’  (http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/poolse-daklozen-overspoelen-antwerpen-3.aspx   

Ik voeg er maar meteen de link bij, anders zou je nog kunnen twijfelen aan ‘mijn woorden’. Als 20 à 40, naar vermoeden Poolse daklozen nu ook al een overspoeling kunnen veroorzaken …

En wat denk je van dit bericht wat – ongevraagd uiteraard – in mijn mailbox terecht kwam: ‘hele dorpen ROMA staan vertrekkensklaar om naar België te komen’ .

De auteur van deze haatmail, die uiteraard zorgvuldig zijn identiteitsgegevens heeft gewist blijft ‘onbekend’. Wel beweert hij/zij zich te steunen op gegevens die in De Tijd zouden verschenen zijn begin oktober. En, zo gaat de mail verder, ‘een iets of wat uitgebreid gezin strijkt hier al snel 3500 euro op aan leefgeld + verhoogde kinderbijslag en medische bijstand’.

Dit is niet alleen erg onjuist, dit is vooral het verspreiden van ‘vreemdelingenhaat’. Net zoals bij jou, verdwijnt dergelijke haatmail ook bij mij onmiddellijk in de prullenbak. Maar wees maar zeker dat hééééél véééél mensen dergelijke mail maar al te graag verder sturen.

Dat staat ook – standaard –  bovenaan dergelijke kettingmails: zoveel mogelijk doorsturen, zodat iedereen het weet. Een warme oproep aan iedereen om dat nooit, nooit te doen. Stuur dergelijke mail gewoon terug aan afzender met de vermelding dat je absoluut NIET wil meewerken aan het verspreiden van dergelijke haatmail, maar dat je integendeel voorstander bent van een verantwoord asiel- en migratiebeleid. En daarna mag zo een mail linea recta naar de vuilbak verwezen worden.

Dré Wolput

take down
the paywall
steun ons nu!