De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Heb ik al wat afgelachen met die Chinezen in Brussel !

Heb ik al wat afgelachen met die Chinezen in Brussel !

maandag 29 oktober 2018 20:38
Spread the love

Het was wel even onzacht wakker worden deze morgen!

De lucht in Vlaanderen is bij de meest vervuilde ter wereld koppen de kranten vandaag. Doorgaans klasseer ik dit soort berichten bij die andere koppen zoals ‘van veel te wandelen krijg je dikke tenen’ of ‘elke dag een thermos koffie drinken is gezonder dan het eten van 10 appelsienen’. Bovendien is België een soort van verborgen koninkrijkje. Het regent er nooit zo hard als elders, aardbevingen beperken zich door even de geërfde chinese vaas van grootmoeder te laten rinkelen tegen de rest van het servies en berekoud zoals in Siberië wordt het hier nooit. Bovendien winnen alle partijen behalve Sp.a er altijd de verkiezingen. Dus tenzij de kracht van verandering van N-VA dan toch echt zou zijn zal het wel niet zo een vaart lopen bedenk ik. Val ik dus even van mijn stoel dat het bijgevoegde kaartje in de krant wel degelijk echt is en de aanwezigheid van fijn stof en stikstofdioxide zich dus wel degelijk concentreert precies daar waar ik woon, in Vlaanderen met als klap op de vuurpeil de stad Antwerpen die deze keer donkerrood kleurt. We hadden het moeten weten, ook hier is het dus weer maar eens de schuld van de socialisten.

De oppositie heeft er bovendien een slogan bij :

« Het programma van N-VA werkt verstikkend ! »

Onwillekeurig denk ik aan al die Chinese toeristen die ik regelmatig in het centrum van Brussel mag waarnemen. Met een zekere dedain neem ik dan het schouwspel waar. Hollend achter een gids met wit vlagje beweegt zich een busaantal mensen van Chinese origine waarvan bij sommigen de mond afgedekt is met een stofmasker. De ene groep is al wat liberaler dan de andere maar er zitten er toch altijd minstens een paar tussen die het zaakje niet vertrouwen. Zien die mensen nu niet dat dit hier niet Peking of shanghai is monkel ik dan binnenskamers. De smog hangt hier toch niet tot tegen de grond zeker!

 Nu weten we ook meteen waarom Bart De Wever zo’n giftige tong heeft !

Om mijn vermoeden dat ik door de jaren heen heb opgebouwd bevestigd te zien schuif ik op de map even door naar China. Ik probeer nog even de realiteit te ontkennen maar moet al gauw vaststellen dat steden zoals Peking of Shanghai al even purper uitslaan als Antwerpen. En ook de parking kleurt net zoals hier oranje.

 Het begrip ‘veiligheid’ heeft plots wel een heel andere inhoud gekregen.

 Bij deze wil ik mij bij alle Chinezen die in Brussel ooit mijn pad hebben gekruist verontschuldigen omdat ik op hen neer heb gekeken terwijl ze overschot van gelijk hadden. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie veroorzaakte fijnstof in 2015 zo’n 422.000 vroegtijdige sterfgevallen in 41 Europese landen. Stikstofdioxide is dan weer goed voor zo’n 79.000 vroegtijdige sterfgevallen in stedelijk gebied. Ozon rond af met 17.700 slachtoffers. Nog niet zo gek dus die Chinezen maar ze moeten uiteraard wel hun partijbestuur duidelijk maken dat het ook bij hen de spuigaten uitloopt. Als je ‘t mij vraagt heeft deze map van de WHO de eerstvolgende verkiezingen in België een andere wending gegeven en het begrip ‘veiligheid’ heeft plots een heel andere inhoud gekregen.

 Zondag, 26 mei 2019 is bijltjesdag.

Hier in België zullen we dat bij de eerstvolgende verkiezingen moeten duidelijk maken. Ik meen te geloven dat de bevolking wakker is. Bart De Wever, enigszins ovevallen door deze FACTS & FIGURES, ingehaald door de technologie, gaat meteen in de aanval. Je kan niet toveren zegt hij, er werken 150.000 mensen in de havenindustrie. Je kan niet al die mensen ontslaan omwille van de luchtkwaliteit. Angst zaaien blijft hem goed afgaan maar het is meen ik niet nodig deze 150.000 mensen te ontslaan. Volgens milieu-epidemioloog Tim Nawrot immers blijkt dat het verkeer er gemiddeld voor 60% verantwoordelijk voor is. Het wordt dus ernstig zoeken naar alternatieven, om te beginnen.

Als Bart De Wever echt niet kan toveren zou ik hem toch aanraden om voor 26 mei e.k. minstens enige truken onder de knie proberen te krijgen. Dit kaartje is er immers net zoals de dioxinecrisis niet eentje om mee te lachen. Het is er eentje dat GROEN als ze dat willen slapend naar de overwinning begeleid. Het leger inzetten zal deze keer niet volstaan en Jambers is te doorzichtig. 

take down
the paywall
steun ons nu!