De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Haywire

Haywire

maandag 7 januari 2013 17:18
Spread the love

Steven Soderbergh is een erg productief regisseur die minstens één film per jaar regisseert. Contagion is pas van de band gerold of er is weer een nieuwe film met het onmiskenbaar timbre van de Amerikaanse meester van luchtige en gepolijste actiethrillers met een vleugje glamour. Bij het kijken naar Haywire bekruipt mij echter hetzelfde gevoel als bij zoveel van zijn films:de Oceans-trilogie, The informant, Traffic en het tweeluik over Che Guevara:goed gemaakt en hoogst entertainend maar een gebrek aan corpus en diepgang.

Voor deze film voert hij Gina Carano op, een kampioene in de mixed martial arts met een groot Lara Croft-gehalte. Zij is een geheim agente die als opgejaagd wild door een aantal wereldsteden raast wanneer ze door haar opdrachtgever wordt verraden.Wat volgt is een race tegen de tijd en haar voormalige collega’s.

Ondanks haar mooie looks en spectaculaire vechttechnieken pakt Gina niet echt op het grote scherm. De keurschare aan acteurs als Michael Fassbender, Antonio Banderas en Ewan Mc Gregor die haar omringen kunnen de film  helaas ook niet naar een hoger niveau tillen. Een film als Colombiana, met Zoë Saldana in een soortgelijke rol toont hoe het wel kan.

take down
the paywall
steun ons nu!