De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

HAMID EL MARDI & Orchestre Chabab Al Yaoum (ft. Abdo El Madani) Lila Chaibia || Chaâbi Night Fever

HAMID EL MARDI & Orchestre Chabab Al Yaoum (ft. Abdo El Madani) Lila Chaibia || Chaâbi Night Fever

donderdag 9 januari 2014 13:56
Spread the love

zaterdag 25 januari | 20:00

In januari organiseert De Centrale een uitzonderlijke chaâbi-avond met de populaire Marokkaanse zanger Hamid El Mardi.

Chaâbi is hedendaagse populaire muziek uit Algerije, Marokko en Egypte die sterk geïnspireerd is door de onweerstaanbare ritmes van traditionele Berbermuziek. Het woord betekent ‘populair’. Chaâbi is een stedelijke muziekstijl, een vermenging van Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden, waarin ook Gnawa-ritmes en berberse elementen verweven zijn.  In de Algerijnse chaâbi vindt men instrumenten als de mandoline, de luit en de darboeka.  In de Marokkaanse chaâbi zijn de voornaamste instrumenten bendir, darboeka, taridja en tar. Aan de traditionele instrumenten worden steeds moderne, elektrische instrumenten toegevoegd. Zowel sociale thema’s als de liefde vormen het onderwerp van de chaâbi.

Hamid El Mardi  is één van de topvertolkers van dit in Marokko immens populaire muziekgenre en heeft al een gans artistiek parcours achter de rug.

Het Brusselse gezelschap Orchestre Chabab Al Yaoum staat in voor de begeleiding.  De Brusselse chaâbi-zanger Abdo El Madani zorgt voor extra versterking.

De couscous is inbegrepen !

Tickets : € 10 | € 13 | € 16

De Centrale
Ham72, 9000 Gent
decentrale@gent.be
www.decentrale.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!