De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

HALUK LEVENT ANADOLU ROCK

HALUK LEVENT ANADOLU ROCK

dinsdag 21 januari 2014 11:15
Spread the love

zondag 9 februari 2014 | 20:00

Haluk Levent is een Turkse rockzanger wiens muziek omschreven wordt als Anatolische rock. Het is een muziekstijl die zowel Anatolische volksmuziek als westerse popinvloeden verenigt en daarnaast nog wat invloeden uit Iran en de Arabische wereld.  Haluk Levent geldt als een van de voornaamste hedendaagse vertegenwoordiger van dit genre en zijn invloed op de Turkse pop en rock is dan ook zeer groot. Sinds het begin van zijn loopbaan in 1993 heeft hij zo’n 13 albums uitgebracht.  Samen met Tarkan heeft hij rockmuziek populair gemaakt in Turkije.  Een zeer bekend nummer van Haluk Levent gaat over Pamukkale en de dreigende teloorgang van dit UNESCO-erfgoed.  In een ander nummer laakte hij de internationale gemeenschap, die niet daadkrachtig genoeg durfde op te treden om een einde te maken aan de Bosnische genocide.

Haluk Levent is een zeer populaire megaster in Turkije, maar heeft ook al verschillende concerten in de rest van Europa gegeven.  Het is ondertussen al zijn 4de passage in De Centrale (de laatste keer was in 2009 toen hij het podium deelde met Yevgueni in  het kader van de Tabii-concertreeks is.m. Democrazy).

Tickets : € 12 | € 15 | € 18

take down
the paywall
steun ons nu!