De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Antwerpen + ZebrArt + Am I Yours? + guerrilla art -

Guerrilla artproject: ZEBRART meets AM I YOURS?

donderdag 3 november 2011 12:14
Spread the love

Antwerpen: Op zondag 6 november gaan een tiental artiesten met verschillende achtergronden en uit verschillende kunstdisciplines samen de straat op. Voor dit guerrilla-artproject plaatsen ze een kunstwerk op een openbare plek in Antwerpen. De eerlijke vinder mag het werk helemaal gratis mee naar huis nemen en er daar een foto van nemen. Zo krijgt het kunstwerk een eigen levensverhaal.
Deelnemende kunstenaars zijn o.a. aangesloten bij ZebrArt, platform voor gevluchte kunstenaars van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en Am I Yours?, een Antwerps kunstenaarscollectief. Het gaat om Akim A. J. Willems, Avdia Avrumutoae, Avin Kaki, Brénine, EL, Ellie Van Den Brande, Gerrit de Bremme, Katrien Verheyen, Mariana Marinova, Nina Stoupina, Sahar Zuhier en Yaqeen. Met dit intercultureel guerrillakunstproject willen ze, door op een andere manier met hun creativiteit naar buiten te treden, kunst voor iedereen toegankelijk maken.
Tijdens ‘ZebrArt meets Am I Yours?’ worden portretten getrokken van de kunstenaressen. Deze portretten, die een unieke inkijk geven in de artistieke werkomgeving van de individuele artieste, zijn ook te bezichtigen op de groepstentoonstelling ‘In Ogen Van’. De expo, die verschillende vormen van vrouwelijke creativiteit in de kijker zet, loopt van 24/11 t.e.m 27/11 in het Zuiderpershuis (Antwerpen).

Praktisch:

Wat: ZebrArt meets Am I Yours? – Guerrilla-artproject
Een tiental kunstenaars gaan de straat op en droppen een werk in het Antwerpse. Wie er één vindt mag het helemaal gratis mee naar huis nemen. Houd deze dag goed je ogen en oren open! En check regelmatig de websites.
Wanneer: Zondag 6 november, 14u-…
Waar: Verschillende locaties in Antwerpen
Meer info: www.amiyours.be // www.zebrart.be
 

Wat: IN OGEN VAN – Groepsexpo
Expo met werken van Avdia Avrumutoae, Avin Kaki, Brénine, EL, Ellie Van Den Brande, Katrien Verheyen, Mariana Marinova, Nina Stoupina, Sahar Zuhier en Yaqeen.
Fotografische portretten door Philippe Smet
Wanneer: 24/11 t.e.m. 27/11, 14u – 22u
Vernissage op 23/11, van 20u – 22u
Waar: Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen
Inkom: Gratis
Meer info: www.zebrart.be 
I.s.m. Am I Yours? en Mana vzw, met dank aan Gynaika
Project gerealiseerd met de steun van het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid

 

take down
the paywall
steun ons nu!