De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gruwelijk doodgemartelde Hamza symbool Syrisch verzet
Opstand Syrië, Hamza Ali al-Khateeb -

Gruwelijk doodgemartelde Hamza symbool Syrisch verzet

donderdag 2 juni 2011 02:14
Spread the love

Sadistische regime hakt penis 13-jarige af en doorzeeft lichaam met kogels

Het verzet tegen het Syrische regime is nog een stuk heviger geworden na de begrafenis van een jonge martelaar. De 13-jarige Hamza Ali al-Khateeb werd op gruwelijke wijze doodgemarteld door de militaire politie van het meedogenloze regime van president Assad. Hamza werd op een barbaarse manier vermoord en de beelden van de horrormoord gaan de wereld rond. Eerst werden Hamza’s knieschijven verbrijzeld, dan zijn penis afgehakt en zijn nek gebroken. Vervolgens werd zijn jonge lichaam doorzeefd met kogels.

Op ‘Hamza Day’ kwam een massa volk op straat. 

De volksopstand wordt al zeven weken met geweld neergeslagen.afp

In een poging het toenemende verzet tegen zijn regime te sussen, heeft president Assad vanmiddag een algemene amnestie afgekondigd. Het valt nog te betwijfelen of deze zoveelste belofte de volksopstand zal breken. Mogelijk zal het Westen, dat zich in tegenstelling tot de revoluties in Tunesië, Egypte en Libië opvallend afzijdig houdt, eindelijk wakkergeschud worden door deze gruwelijke feiten en ingrijpen tegen het aanhoudende blinde geweld. Eerder waren er al beelden van massagraven en berichten van tientallen lijken die in de Middellandse Zee gedumpt werden.

Youtube en Al Jazeera

Het regime probeerde de nieuwe gruweldaad in de doofpot te steken en had de familie van Hamza verboden te spreken over zijn vreselijke lot. De moedige ouders negeerden dat dictaat en zetten de verschrikkelijke beelden van zijn lijk online. Op Youtube (zie video onder dit artikel) zijn de horrorwonden van Hamza te zien. Ook Al Jazeera zond de beelden uit. Het regime reageerde met de arrestie van Hamza’s vader. Waar hij nu zit, is een raadsel.

Gedoofde sigaretten

Op de beelden (niet voor gevoelige kijkers) is te zien hoe telkens twee schoten door Hamza’s armen werden afgevuurd en zijn borstkas binnendrongen. Er zijn ook sporen op zijn huid van heel wat gedoofde sigaretten. Hamza werd op 29 april opgepakt door de veilgheidstroepen in Jiza, een dorp in de opstandige Dar’a-provincie. Een maand lang moest de doodsbange familie wachten op nieuws over het lot van hun zoon.

‘Hamza Day’

Uiteindelijk kregen ze enkel het zwaar verminkte lijk van hun zoon terug. Hamza is nu als jonge martelaar het symbool geworden van het almaar uitbreidende verzet. Tienduizenden opstandelingen kwamen op straat op ‘Hamza Day’, Facebookgroepen werden opgericht om “het sadistische regime van Assad te stoppen” en kregen meteen massale aanhang. Na zeven weken van vruchteloos verzet dat met geweld werd en wordt neergeslagen, kan de dood van deze onschuldige tiener misschien een keerpunt betekenen in een nieuwe revolutie in een moslimstaat in het Midden-Oosten. (kh)

(Het zijn harde beelden … Mag ik de gevoelige kijkers hiervoor waarschuwen ….   Luc Schrijvers

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3DZH7zvV2s8Ls%26feature%3Dplayer_embedded

Bron : De Morgen / diverse persbureau’s

take down
the paywall
steun ons nu!