De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Grote betoging van de gezondheidswerkers en hun sympathisanten

Grote betoging van de gezondheidswerkers en hun sympathisanten

donderdag 17 september 2020 09:43
Spread the love

Volgens de organisatoren 7.000, volgens de mainstream media 4.000,  mensen kwamen op 13 september opdagen aan de Brusselse Kunstberg om te protesteren tegen de jarenlange onderfinanciering van de gezondheidszorg. Vandaar werd in blokken van 400 opgestapt. LEF was erbij en maakte beelden.

Tot de actie was opgeroepen door “ De zorg in actie (La santé en Lutte)” dat naast de gezondheidswerkers ook alle sympatisanten (potentiële patiënten) tot de actie had opgeroepen.

Naast de gezondheidswerkers (in werkkledij) waren ook groepen van het ABVV, feministen, groepen die ijveren voor betaalbaar wonen, de Woedende Ouderen (Gang des Vieux en Colère) en diverse radicaal linkse groepen, aanwezig.

Omdat de politie slechts toelating gegeven had voor een actie met 400 deelnemers, werden groepen  met dit aantal afgebakend, die achtereenvolgens opstapten richting Keizerslaan.

De beelden die Marie Jeanne Vanmol maakte geven een goed beeld van de aanwezige groepen en de bekommernissen van de actievoerders.

 

Link naar de foto’s

https://photos.app.goo.gl/JEzdSM8rUyR73fEr8

Link naar het filmpje

https://vimeo.com/channels/leffge

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!