De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Grootouders voor het Klimaat
Grootouders voor het Klimaat

Grootouders voor het Klimaat overhandigt ‘olifant in de kamer’ aan onderhandelaars Vlaamse Regering

woensdag 3 juli 2024 13:28
Spread the love

 

Op het Martelaarsplein in Brussel – zetel van de Vlaamse regering – verzamelde op vrijdagochtend 28 juni 2024 een delegatie van de burgerbeweging Grootouders voor het Klimaat met een grote handgemaakte olifant.  “Wij willen een olifant bezorgen aan formateur Matthias Diependaele, want de klimaatnoodtoestand is de olifant in de kamer van de politiek”, aldus woordvoerder Denise Puttaert.

Volgens Grootouders voor het Klimaat is elke partij op de hoogte van de urgentie van de klimaatcrisis, maar werd er tijdens de verkiezingscampagne toch nauwelijks over gesproken. Zij eisen daarom nu dat het klimaat een belangrijk thema wordt tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse Regering.

“Als grootouders stelden wij verbijsterd vast dat het thema klimaat in Vlaanderen totaal afwezig was tijdens de campagne voor de verkiezingen van 9 juni 2024. Wij vragen dat tijdens de regeringsvorming de elephant in the room niet langer genegeerd wordt”, aldus co-voorzitter Hugo Van Dienderen.

Puttaert overhandigde een olifant aan een medewerker van het kabinet van Jan Jambon, huidig minister-president van de Vlaamse Regering. Zo komt de olifant binnenkort bij formateur Matthias Diependaele terecht. Grootouders voor het Klimaat verstuurt via post ook kleine olifantjes naar de voorzitters van alle Vlaamse partijen.

“Klimaat is een probleem dat elke burger en daarom elke partij aangaat. Onze kinderen en kleinkinderen waren de verliezers van de verkiezingen, laat ze nu de winnaars zijn in het beleid van de volgende jaren”, besluit Puttaert.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!