De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Groen ondernemerschap

Groen ondernemerschap

vrijdag 10 februari 2012 11:44
Spread the love

Het is in Canada dat Raf Rutgeerts van Earth Innovations Europe een alternatief vond voor het flora- en faunabedreigende strooizout.  Het product, Ecotraction, een onbehandeld vulkanisch mineraal doet het ijs niet smelten maar zorgt voor grip op het ijs.  Er is alvast veel nationale en internationale belangstelling.  De gemeente Wommelgem doet de test op de fietspaden en evalueert na de winter.  De ontslagen bij Bekaert gaat dit vermoedelijk niet opvangen.  Toch een voorbeeld van vernieuwend en ethisch ondernemerschap, zou ik denken.

Triestig is dan weer de uitspraak van de CEO van Torfs die de hoofddoek verbiedt aan werkneemsters wanneer die in contact komen met het publiek.  Het publiek moet ernstig heropgevoed worden in verdraagzaamheid.  Het gaat niet op in de tegenovergestelde trend mee te lopen.  Torfs profileert zich nochtans als milieubekommerd en werkt samen met een vereniging als Natuurpunt.  Blijkbaar heeft het een niks met het ander te maken.

GvA, do 9.2.2012

take down
the paywall
steun ons nu!