De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gro-oote Grootouders picknick in Fort 4 te Mortsel op 26 aug
Grootouders voor het Klimaat vzw

Gro-oote Grootouders picknick in Fort 4 te Mortsel op 26 aug

maandag 23 augustus 2021 14:42
Spread the love

 

Na coronatijd is dit de eerste fysieke bijeenkomst van deze burgerbeweging en ook de start voor een druk najaar met verschillende acties in de aanloop naar de klimaattop (COP 26) in Glasgow, begin november.

Nu de klimaatcrisis zich deze zomer expliciet ook in onze contreien heeft gemanifesteerd, wordt de ‘climate urgency’ meer dan duidelijk en willen we de druk op de overheid verhogen om tot snelle actie over te gaan. De tijd van micromanagement en kleine kwakkelstapjes vooruit is voorbij!  Wat voor de corona crisis kon, moet ook voor de klimaatcrisis kunnen.

Bij deze picknick geven we ook het woord aan verschillende partnerorganisaties, die een stand van zaken geven over hun dossiers en geplande acties. Ook stellen we de MARCH FOR FUTURE voor, waarbij verschillende Grootouders een voettocht richting Glasgow plannen om dringende actie te vragen voor de volgende generaties, onze kleinkinderen.

Sprekers:

– welkom door co-voorzitter Bernard Hubeau om 12.15u
– informatie over de herfstplannen van Youth for Climate
– prof. Patrick Meire (UA) over ‘Extreem weer en de klimaatcrisis’.
– ambassadeurs over hun engagement, publicaties en plannen
– voorstelling komende acties en regionale campagnes van de Grootouders
– partnerorganisaties: Grands-parents pour le climat, Klimaatzaak, Klimaatcoalitie, Climate Express, Rise for Climate, Grondrecht, Ineos will Fall … lichten hun komende acties toe

Maar eerst willen we elkaar terug ontmoeten in een ontspannen sfeer en een mooie muzikale omkadering.

 

Praktische informatie:

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/events/groote-grootouders-picknick/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!