‘Grijze Wolf Ergün Top krijgt klappen (Bis)

‘Grijze Wolf Ergün Top krijgt klappen (Bis)

zondag 11 september 2011 11:00

Dealt Top drugs? De CD&V-er Top beleefde vorige week zijn moment de gloire. Het Belgisch-Turkse, Antwerpse gemeenteraadslid liep voor de deur van zijn advocatenkantoor aan de Brederodestraat op het Zuid, tegen een moersleutel aan. Zijn bebloede kop was dagenlang fotogeniek nieuws met een geurtje. Deze klucht valt nu in duigen, zijn lijden begint pas.

Sleutel tot vies verhaal

Alle media wisten het dadelijk. De brave advocaat was het slachtoffer van drugdealers. Na de Seefhoek, opnieuw ‘oorlog’ aan de andere kant van de stad. Op DeWereldMorgen.be waren wij de enigen en eersten om achter dit verhaal grote vraagtekens te zetten. Ik schreef: “Niet fraai, maar wel een aanleiding om wat verder te kijken dan een ‘burenruzie’…” En ook een ander artikel: “Deze affaire van de Brederodestraat is nog niet ten einde.” Zeg dat wel… Top blijft klappen krijgen. (‘Grijze Wolf Ergün Top krijgt klappen’) (1)

Ergün Top een slachtoffer? Zijn pudding zakt in mekaar en hij lijkt meer en meer een dader. De beide uitbaters van café Memo die hem op straat interpelleerden en waarvan één toevallig een moersleutel in de hand had, werden door het Parket niet aangehouden. Die moersleutel werd de sleutel tot een vies verhaal waarvan het netwerk dat hier achterzit onthuld moet worden.

Het Parket stuurt aan op een bemiddelingsprocedure in een burenruzie, nadat het aantoonde dat beide café-eigenaars  geprovoceerd werden door de christendemocratische politicus. Hij verspreidde via de media leugens over café Memo als ‘drugshol’, zelfs als centrum van prostitutie. Hij loog en de reguliere media namen dat maar al te gretig over.

Slagen en verwondingen

Het Antwerpse Parket liet aan De Morgen (10/09/10) weten dat de voorgestelde bemiddelingsprocedure met zijn buren “te maken had met de reputatie van het slachtoffer”, Top dus. Het Parket : “De dader verklaarde dat Top hem provoceerde, dat hij het geweld uitlokte”. En : “Na eerdere incidenten lijkt ons die verklaring niet onrealistisch. De heer Top heeft een bijzonder kort lontje…” Hij wordt behandeld als iedere andere amokmaker.

Terwijl de beide café-uitbaters bij het gerecht onbekend zijn, is de heer Top dat niet. De Morgen : “Tegen de politicus werden de voorbije jaren drie pv’s opgesteld voor slagen en verwondingen”. Het kwam nooit tot vervolging. Hij heeft een ‘lange arm’. Er kan nu een aanklacht wegens laster en eerroof bijkomen.

Dit dossiertje stinkt. Top is een uitgesproken sympathisant van de ultrarechtse terreurorganisatie de Grijze Wolven. Zij het dat hij op hun meetings gesignaleerd wordt als ‘muziekliefhebber’. We bewezen in vorig artikel zijn banden met deze fascisten die ook in België en (vooral) Antwerpen de allochtone, Turkse mensen intimideren.

Zijn bedreigende praktijken komen uit het boekje van zijn ultranationalistische vrienden. Het zou lonen te onderzoeken in hoeverre de middenstand in de Brederodestraat en omgeving afgeperst wordt.

(Voor de non-believers, bekijk de video van ATV waarin duidelijk wordt welke relatie de christendemocraat met de Grijze Wolven heeft. Raadpleeg ook de links onder het voorgaande artikel (1) Zie : (‘ATV-video’) (2)

Grijze Wolven en drugshandel

De Grijze Wolven zijn ondermeer betrokken bij de maffia en grootschalige drugshandel. Ze worden door de Belgische Staatsveiligheid als een gevaar voor de samenleving beschouwd. Heeft Ergün Top een functie bij die in de halve illegaliteit werkende terreurorganisatie?

Waarom distantieert hij zich als Antwerps gemeenteraadslid en ‘gesjeesde’ senator voor CD&V niet van deze criminelen, maar wordt hij voortdurend gesignaleerd op hun activiteiten? Waaruit bestaan zijn banden met een georganiseerde bende die wereldwijd in de drugshandel zit? Met een Turkse staat – waarvoor Ergün Top wil vechten – die de drugshandel samen met de maffia controleert? (‘Beetje oorlog goed voor drugshandel’- MO*) (3)

DeWereldMorgen.be kaartte als eerste de dubieuze kantjes van het verhaal over dat bloedbad in de Brederodestraat aan. Niemand anders ging naar aanleiding hier van in op de verwevenheid van Top met de Grijze Wolven. Het zijn ondermeer deze vrienden van hem die de dealers bevoorraden. Nogmaals, wat belet het gemeenteraadslid openlijk afstand van hen te nemen? Wordt hij op zijn beurt gechanteerd?

Dat is minstens materie voor de Staatsveiligheid en de Antwerpse recherche. Dat moet de politieke partijen die met CD&V de meerderheid vormen, interesseren. En ook vooral de Antwerpse media, die gezagsgetrouw rond de hete brij cirkelen. Ze kunnen hier lezen wat de Turkse moederpartij van de Grijze Wolven, de MHP, is. (‘MHP’) (4)

Hier moet ook in de gemeenteraad over geïnterpelleerd worden. Ergün Top tast de geloofwaardigheid van de politiek en die raad aan. Hij werpt een smet op alle burgers van Turkse afkomst en speelt racistisch rechts in de kaart. Hij is een gevaar voor de democratie, waar de Staatsveiligheid op wees.

Turkse leger tegen Koerden

Een gerechtelijk onderzoek zou een steun zijn voor de overgrote meerderheid van de Antwerpenaren van Turkse afkomst, die hun buik vol hebben van de Grijze Wolven en extreem rechts. Figuren die ondergronds ageren en zich bovengronds in democratische partijen nestelen. Typisch maffia. Top opende met zijn show ongewild de doos van Pandora. Het is nu zaak in dat potje te blijven roeren.

De Morgen weet ook dat de uitbaters van café Memo van Turks-Koerdische afkomst zijn. Ze zijn onbesproken. Ergün Top is een genaturaliseerde Belg van extreemrechts alooi die verklaarde in geval van oorlog tussen België en Turkije, aan de kant van de Turken te zullen vechten. De oorlog tussen het Turkse leger, de Koerdische Arbeiderspartij PKK en andere bevrijdingsbewegingen wordt tot over de grens met Irak beslecht met bombardementen. (‘Turks leger bombardeert’ – MO*) (5)

Het VB zag hem eerst niet zitten. Een ‘Turk’, een moslim… De plooien zijn ondertussen gladgestreken. Deze extremist is weldra te gast bij de nieuwe ultrarechtse debat club Res Publica. Hij zal er naast ondermeer Filip Dewinter zitten om te keuvelen over de Islam in Europa.

Top eigenaar van drugspand

“Anti-drugsman Ergün Top bezit theehuis waar men vrolijk blowt”, titelde De Morgen (zaterdag 10/09/11). De krant stuurde haar sterreporters Douglas De Conicnk en Jeroen Verhelst naar de wat verloederde Antwerpse Brederodestraat. Ze kwamen met een rijke buit en iets of wat stoned van de walmen cannabis weer thuis. (‘Theehuis’) (6)

Vooreerst drugs. Blijkt dat het Antwerpse CD&V-gemeenteraadslid in die straat op nummer 176 eigenaar is van een pand waarin een Marokkaans theehuis openlijk fungeert als dekmantel voor drugshandel. DM: “Naar uitzicht en vorm is het theehuis volledig identiek aan de vele vzw’s in alle grote Belgische steden die dienen als vrijhaven van drugs”. Eigenaar : Ergün Top.

Beide journalisten troffen er twee klanten, waarvan ‘één zo stoned als een garnaal’, de andere stond een ‘enorme joint te roken in het deurgat’. Wie wiet wenst, gebruikt de codetaal ‘Bob Marley’. Er wordt terecht geijverd voor het uit het strafrecht halen van het bezit van cannabis. Maar voor de goegemeente én voor Ergün Top zijn drugs, drugs. Geen compassie. Nultolerantie! Zeker voor hen ‘die gelegenheid geven tot…’. En dat doet Ergün Top.

Mijnheer Top is mijn baas

Ook hij stemde eind 2010 in de gemeenteraad voor uitzonderingsmaatregelen in Antwerpen-Noord. Met ‘de grove borstel opkuisen’ is ook zijn devies. Blijkbaar niet als het om een vzw gaat in een pand waarvan hij eigenaar is en waarvan hij enkele honderden meter verder vandaan woont. Waarvan hij de huur opstrijkt. Zaken zijn zaken.

De voorzitter van de vzw vertelde aan De Morgen in een walm van cannabis : ‘Mijnheer Top komt hier bijna elke dag. Om te zien hoe de zaken gaan. Hij is dan ook mijn baas. Hij is eigenaar van het pand. Hij bezit heel veel panden in Antwerpen’.

Wil de stadsdienst Krot Op even controleren in welke staat die zich bevinden? Deze keer niet met als verdoken doel illegalen op te pakken, maar om een gemeenteraadslid aan de tand te voelen. Die, met zijn bedenkelijke reputatie, voorzitter is van de Commissie Veiligheid…

Top wil Brederodestraat opkopen

Wanneer de drugscel van de Antwerpse recherche hier geen zaak van maakt, is ze corrupt. Top heeft meer antecendenten met drugs, prostitutie en criminele milieus. En dat niet als advocaat. Naast het bezochte theehuis was er op nummer 174 tot voor kort een ruig Turks café (‘Sazlik-café 27’) dat een pleisterplaats was voor prostituees. DM: “Het café staat te huur. Het telefoon nummer op het oranje bord is dat van Ergün Top.”

De Turks-Koerdische uitbaters van café Memo, die door Top geprovoceerd werden tot geweld, verklaarden meermaals dat de advocaat hen wil verdrijven om het pand te kunnen aankopen. Het lijkt er op dat Top de hele Brederodestraat in bezit wil krijgen. Hij gedraagt er zich als een zelf benoemd sheriff, waarmee vele bewoners in deze volkswijk het moeilijk hebben. “Hij bedelft iedereen onder de klachten voor de kleinste futiliteiten”, zegt iemand.

De Morgen: “Hij zou samen met zijn familie alleen al in de Brederodestraat een tiental panden bezitten, ondermeer een appartementsgebouw boven het filiaal van De Post, op naam van zijn zus.”

‘Criminele Bulgaren…’

De Belgisch-Turkse CD&V-er blijft zich in zijn slachtoffer rol wentelen, zoals het een echte ‘tsjeef’ betaamt: “Is het omdat ik een paar panden bezit dat ik schuldig ben aan iets? Mijn eigendommen zijn een privé-aangelegenheid. Op de duur wordt je slachtoffer van je eigen aanklacht”.

Juist, misschien kent hij de uitdrukking van “de boemerang die in het eigen gezicht terugkeert”? Het is dat wat hem nu met volle kracht overkomt. Daarmee vergeleken was die moersleutel slechts een ‘wissewasje’ en zal de politieke wonde niet met een paar hechtingen genezen.

Deze affaire zal hem blijven achtervolgen. Top heeft het over ‘criminele Bulgaren’ in zijn straatje. Als ingeburgerde Turk in een volkse multiculturele wijk slaat hij racistische taal uit over andere nieuwe Belgen. Met op de achtergrond telkens zijn ‘superieur’ Grijze Wolven gedachten goed. Radio 1 wijdde in de ochtend van 12/9/11 een lang item aan dat fenomeen.

Het wordt Patrick Janssens teveel

Ook burgemeester Patrick Janssens wordt het teveel. Citaat uit Gazet van Antwerpen (12/9/11) : “Ik vind het merkwaardig dat een Antwerps gemeenteraadslid binnenkort zijn legerdienst in Turkije gaat vervullen. Te gek voor iemand die beweert hier zijn toekomst uit te bouwen”. Niet te gek voor Ergün Top die openlijk verklaarde desnoods tegen België te zullen vechten.

Top reageert op zijn jezuïetentoon : “Dit is echte Dewinter-stijl ! Als ik bij een overlijden van een familielid naar Turkije wil reizen, dan kan ik dat niet als ik mijn legerdienst niet heb gedaan”. Zoals gezegd zit hij wel binnenkort op de schoot bij Dewinter tijdens een debat van de extreem rechtse Res Publica.

Het nieuws van de Antwerpse politicus die baas is van een drugspand, is via websites van kranten reeds tot diep in Nederland verspreid. Daar werd en wordt door progressieven gepleit om de Grijze Wolven op de Europese Terrorisme lijst te zetten. (‘Terrorisme lijst’) (7)

Leuk om weten. Op de officiële site van de CD&V ontpopt deze Grijze Wolf zich tot een humane, geassimileerde burger. Zijn held? Pater Damiaan… Zijn slogan? Bruggen bouwen…

Zet CD&V deze duistere advocaat / eigenaar van een drugspand opnieuw op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen?

1- ‘Grijze Wolf Ergün Top krijgt klappen’  www.dewereldmorgen.be/blog/koen-calliauw/2011/09/08/grijze-wolf-ergun-top-krijgt-klappen

2 – ‘Top en de Grijze Wolven’ – ‘video ATV’  www.atv.be/category/contenttags/grijze-wolven

3 – ‘Beetje oorlog goed voor drugshandel’  www.mo.be/artikel/een-heel-klein-beetje-oorlog-beter-voor-drugshandel?quicktabs_1=1

4 – ‘Moederpartij MHP’  http://www.afa.home.xs4all.nl/comite/boek2/hfstuk2.html

5 – ‘Turks leger bombardeert’  www.mo.be/artikel/turks-leger-bombardeert-koerden-noord-irak

6 – ‘Theehuis-De Morgen’  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1317037/2011/09/10/Anti-drugsman-Ergun-Top-bezit-theehuis-waar-men-vrolijk-blowt.dhtml

7– ‘Europese terrorisme lijst’  www.agindepers.nl/genocide/RO-14-2-2002.html

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!