De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Griekse regering verbiedt vertrek van “Tahrir”

Griekse regering verbiedt vertrek van “Tahrir”

vrijdag 1 juli 2011 21:00
Spread the love

Informatie van de laatste minuut: De Griekse regering verbiedt het vertrek van de vloot – de boten zijn omsingeld door de politie. Algemene mobilisatie morgen ZATERDAG 2 JULI om 12 uur voor de Griekse ambassade in Brussel.  Laat hen vertrekken!

De Griekse regering heeft zopas aangekondigd dat “geen enkele boot vanuit een Griekse haven naar Gaza zal vertrekken”. ‘Belgium to Gaza’ veroordeelt deze beslissing en roept op tot een manifestatie van al wie de vloot ondersteunt.

Griekenland geeft dus toe aan de Israëlische druk. Benjamin Netanyahou bedankte gisteren de Griekse premier Georges Papandreoe en “alle politieke verantwoordelijken ter wereld die recent in woord en in daad standpunt hebben ingenomen tegen deze vloot, die een provocatie is”. Israël laat zijn politiek in onderaanneming uitvoeren door Griekenland. Maar Athene neemt zo’n beslissing niet alleen, de Europese Unie is evenzeer medeplichtig. De blokkade van de Gazastrook strekt zich nu uit tot aan de Europese havens.

Het is onvoorstelbaar dat de Europese Unie op zo openlijke wijze de illegale politiek van Israël in de Gazastrook ondersteunt. Het is onvoorstelbaar dat de EU op een zo beledigende manier een mobilisatie van de bevolking kan negeren, van een nooit geziene omvang in tientallen landen, ten voordele van het recht en de gerechtigheid. De vrijheid van beweging en van het scheepsverkeer wordt geschonden, de stem van de civiele maatschappij wordt nogmaals gesmoord.

De Griekse beslissing is onrechtvaardig en schandalig. Het gevaar komt van de Israëlische bezetting, niet van hen die het internationaal recht verdedigen.

Laten we nu in actie komen : De ‘Freedom Flottilla 2 – Stay Human’ moet naar Gaza kunnen zeilen!

Wij roepen op tot een brede mobilisatie, en om dit weekend allerhande initiatieven te nemen om het vertrek van de vloot te steunen:

Protestbijeenkomst voor de Griekse ambassade morgen, zaterdag 2 juli, van 12 uur tot 14 uur,  Karmelietenstraat 10, 1000 Brussel

take down
the paywall
steun ons nu!