De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Griekenland 2015 versus Argentinië 2001

Griekenland 2015 versus Argentinië 2001

maandag 8 juni 2015 19:33
Spread the love

Reactie (of aanvulling) op een Blog van Bruno Tersago

In het artikel wordt geschreven over een verwijzing in 2012 van JVO over de (gelijkaardige -sic-) toestand in Argentinië vanaf 2001-2002 en hoe het daarna (“wonder bij wonder”) zoveel beter is gegaan en hoe het daarvoor de tweede snelst groeiende ecomie ter wereld was (na China).

In alle talen zwijgt JVO daarbij over de periode daarvoor (1996-2001), waarbij ‘experimenteel’ de Peso gelijk werd gesteld aan de Dollar.In die periode werden alle goed functionerende staatsbedrijven geprivatiseerd voor een appel en een ei en voor het grootste deel ontmanteld met schrikwekkende armoede tot gevolg.
(Omdat mij zoon met een Argentijnse is getrouwd, volg ik de situatie goed op -nvdr: mag geschrapt worden-)
De beklijvende en boeiende FILM “Memoria del Saqueo” (van Fernando Solanas uit 2003) toont dit in alle scherpte aan.De titel van de film betekent in het Nederlands: “Herinnering aan de Roof” (leegplunderen van de staat).Je kan deze volledige film vinden via Youtube, uitsluitend in het origineel gesproken Spaans.Met INTAL (www.intal.be) verkregen wij de gratis toelating om de Engelstalig ondertitelde versie te vertonen voor speciale gelegenheden.
Hieronder vind je een link van mij op Vimeo naar deze film met Engelstalige onderschriften.Zoveel honderd lessen economie in 114 minuten !!Op mijn verantwoordelijkheid deze link van mij:
https://vimeo.com/60148571
Nadien is verdere commentaar op het artikel in DWM van Bruno Tersago méér dan welkom.
René Steurs

take down
the paywall
steun ons nu!