De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

God & Gebod, Putin en Lavrov. Of: Boontje komt om zijn loontje.

dinsdag 3 mei 2022 12:25
Spread the love

Ik heb (bijna) te doen met (Sergei?) Lavrov en Wladimir Poetin. Zij zijn te beschouwen als slachtoffer van hun begane zonden en speelballen van de Goden.

Zij hebben het Westen op nauwelijks drie maanden tijd enorm veel sterker en samenhangend gemaakt. Militair weer wakker.

Lavrov, een bekwaam diplomaat, door Poetin gekozen tot buitenlandminister, moet zich nu schamen op het internationale toneel, voor de misdaden op burgers die de legers van Poetin begaan. Hij ziet zich verplicht onnozele leugentjes te verkopen, zoals ” Boecha is fake”.

Army

De Russische legers blijken niet opgewassen tegen hun taak, hun opgelegd door de overmatig ambitieuze, de hoogmoedige, cleptocratische (diefachtige) en paranoïde dictator, die al decennia wijze stemmen die hem op waarheden hadden kunnen wijzen, liet koud maken. De komende weken gaan ze waarschijnlijk nog op hun donder krijgen, de zware wapens stromen toe.

Persoonlijk zie ik hier hoe een leugenachtige en moordzuchtige dictator beschamend op zijn gezicht gaat en een hele natie verzwakt en isoleert.

 

 

De Speciale Militaire Actie, wat een soort Lifetime Achievement Apotheose van een bijzondere, krachtige, verstandige maar ook opvallend kwaadaardige persoonlijkheid had moeten worden, blijkt een fiasco op vele fronten.

Alsof de Joods-Christelijke God echt bestaat en de touwtjes ferm in handen had. God blijkt dus terug aanwezig: als een soort Perfect Personal Bookkeeper. Je kunt het ook benoemen met een ander groot en eeuwig woord dat voorkomt in alle culturen: het Lot. Het persoonlijke Noodlot. Of met een oud Vlaams spreekwoord: “Boontje komt om zijn loontje”

Screenshot_20220425-164839_DS Krant

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!