De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

GLOBALICIOUS #04 W/ DOYLU A Global Grooves Party ft. Bleri Lleshi (aka Brussels)

GLOBALICIOUS #04 W/ DOYLU A Global Grooves Party ft. Bleri Lleshi (aka Brussels)

vrijdag 30 november 2018 16:50
Spread the love
1/12/2018 @ DeCentrale |  20:00 | Tickets € 10

 GLOBALICIOUS 

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent.

 

Lokale én internationale artiesten en DJ’s brengen diverse muziekgenres, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae en dabke.

 

CONCERT DOYLU

Doylu teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter en notoire wereldburger Pathé Thiam en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt.  

Pathé Thiam werkte samen met een handvol grootheden uit de Mbalax scene in Dakar. Mbalax is een West-Afrikaanse muziekstijl uit de vroege jaren ’70 die internationale erkenning kreeg door toedoen van o.a. Youssou N’Dour, El Hadji Faye en Maxou Lebougui. Sinds enkele jaren woont hij in België en werkt hij samen met enkele topmuzikanten, waaronder componist/muzikant Michiel De Malsche(A/T/O/S,…) , Koen De Gendt (Yuko…), Steven Meuleman en Jesse Baart

Je kan de Japal EP alvast beluisteren op Spotify of Bandcamp.

Sénégal à l’ heure Belge!

GLOBALTALK / STOP THE WAR ON MIGRANTS

Een salongesprek over het Europese migratiebeleid en de rol van de wapenindustrie hierin. Gastheer Bleri Lleshi gaat aan de hand van filmfragmenten en de getuigenis van een ex-vluchteling in gesprek met Bram Vrancken (onderzoeker Vredesactie) en Sarah Verhofstadt (beleidsmedewerker vzw Humain).  (i.s.m. Vredesactie Gent en vzw Humain)

20.00 GlobaTalk  ‘Stop the War on Migrants
22.00 Afrikaanse dansinitiatie
23.00 Concert m/ Doylu  ‘Senegal à l’heure Belge’
00.00 After-Party m/ DJ Bruselo

 

tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5526

info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/globalicious-04-w-doylu

De Centrale | intercultureel centrum  | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent +32 (0)9 265 98 28  | www.decentrale.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!