De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Globale werkloosheid nadert piek Grote Recessie’
Werkloosheid, Recessie, ILO -

‘Globale werkloosheid nadert piek Grote Recessie’

dinsdag 27 september 2011 10:50
Spread the love

‘Sinds het begin van de financiële crisis zijn wereldwijd 20 miljoen jobs verloren gegaan. Indien we niet snel handelen komen er daar voor eind 2012 nog eens 20 miljoen bij.’ Dat heeft Juan Somavian de directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO, gezegd ter gelegenheid van een samenkomst in Parijs, waar de ministers van Werkgelegenheid van de G20 vandaag en morgen samenzitten.

‘200 miljoen mensen zitten vandaag zonder werk; cijfers die we niet meer hebben gekend sinds de Grote Depressie. Vooral de meest kwetsbare groepen in onze maatschappij krijgen het had te verduren. Onder hen zijn miljoenen jongeren.  Indien we niet ageren zullen ‘s werelds grootste economieën tegen eind volgend jaar ng eens massaal veel jobs verliezen,’ aldus Somavian in een persbericht.

Het aantal mensen dat werkt is in de G20 sinds 2010 met 1% gegroeid, maar dat volstaat niet. Om tot het pre-crisis niveau te komen is een jaarlijkse groei van 1,3% nodig. Mocht de groei terugvallen tot bijvoorbeeld 0,8%, dan verliezen de G20 nog voor eind volgend jaar opnieuw 20 miljoen jobs. ‘s Werelds dichtbevolkste landen India en China hinken achterop wat betreft jobcreatie en halen niet de vereiste 1%, aldus het rapport. Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika en de VS evenmin. Japan en Spanje noteren op hun beurt negatieve percentages. 

http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/press-and-media-centre/statements-and-speeches/WCMS_163854/lang–en/index.htm

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!