De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Globale financiële ramp in de maak’
England, QE, Mervyn King, BoE, Bank of England -

‘Globale financiële ramp in de maak’

vrijdag 7 oktober 2011 14:14
Spread the love

De wereld staat aan de vooravond van de grootste financiële crisis in de geschiedenis. Dat heeft Mervyn King, de gouverneur van de Bank of England (BoE), gezegd na de beslissing om 75 miljard Britse pond aan vers geld in de Britse economie te injecteren om een nieuwe financiële crisis en recessie te vermijden. Sir Mervyn zei dat de BoE dat had gedaan omdat steeds meer signalen wijzen op ‘een globale financiële ramp.’

Mervyn zei ook dat de schuldencrisis in de eurozone ‘serieuze spanningen in de bankfinancieringsmarkten en financiële markten veroorzaakt’ en dat het belangrijker was om de economie vooruit te helpen dan de spaarders, die evenmin vooruit worden geholpen als de economie in recessie gaat.

De 75 miljard die de BoE in de economie injecteert is de eerste QE (Quantitative Easing) sinds 2008, toen 200 miljard pond aan geld werd bijgedrukt. Analisten achten de injectie onvoldoende en verwachten zich snel aan bijkomende soortgelijke maatregelen.

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8812260/World-facing-worst-financial-crisis-in-history-Bank-of-England-Governor-says.html

Bron : The Daily Telegraph / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!