De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gigantisch muizenprobleem in Plankendael

Gigantisch muizenprobleem in Plankendael

vrijdag 15 oktober 2010 10:08
Spread the love

‘Fantasia’, Geronimo Stilton’s eerste geur-?en krasboek werd onlangs door de kinderen verkozen tot ‘Mooiste Kinderboek Aller Tijden’! En dit uit meer dan 100 boeken!

Het succes van Geronimo Stilton is niet te danken aan televisie, merchandising of games maar aan de boeken zelf. Miljoenen kinderen over de hele wereld, en honderdduizenden in Vlaanderen en Nederland lezen vandaag zijn boeken.

Al van bij de eerste titel van deze reeks succesvolle geur- en krasboeken staat fantasie centraal. Geronimo Stilton zijn eerdere avonturen waren al erg fantasierijk, maar deze tocht voert hem langs allerlei belangrijke fantasiefiguren. Edelstenen spelen een erg grote rol in de boeken, zij openen de poort naar een nieuwe wereld. Elke poort is ook voorzien van een speciaal geurtje, even krabben in het boek en het kind weet hoe de aardmannetjes of de zeemeerminnen ruiken.

Deze reis door Fantasia prikkelt de fantasie, een reis om niet snel te vergeten…

Geronimo ’s mooiste boek wordt nu omgetoverd tot een wervelend familiespektakel vol muziek, acrobatie en dans. Een aantal creatieve mensen stak de koppen bij elkaar en kwam tot de conclusie dat Geronimo ’s Fantasia niet enkel het jonge publiek moet aanspreken maar ook de ouders een aangename tijd dient te bezorgen. Al snel werd beslist om samen te werken met de beste vakmensen. De tijd dat kinderen tevreden waren met een getekende versie op karton ligt al een hele tijd achter ons. De kostuums en decor zijn dan ook een streling voor het oog.  Marcia Van Wersch ontwierp eerder al de kostuums voor Beauty and the beast, Evita, Dirty Dancing, … Zij staat er voor garant dat de muizen er uitzien als echte muizen.  Op de repetitie konden we vaststellen hoe ingenieus dit alles in elkaar zit.

Niek Kortekaas won al menige Musical award. We kennen de man nog van bij de succesvolle Peter Pan shows in het Gentse NTG. Hij heeft er voor gezorgd dat de draken levensecht zijn, de reus bijna groter is dan de tent en drukpers er uit ziet alsof ze binnen een paar seconden perfecte briefjes van 500 euro gaat drukken.

Regie is in handen van Jasper Verheugd (Doornroosje, Kleine Zeemeermin, Pinokkio, Huis Anubis, …).   Verder werken er nog een hele reeks grote namen uit de theaterwereld mee aan deze productie.

Ook op de cast is niet beknibbeld. Talentvolle dames en heren zorgen voor een Muisical van een hoog niveau. We kregen afgelopen woensdag een voorsmaakje en het smaakt naar meer. We zijn benieuwd wat er vanaf 24 oktober nog allemaal te beleven valt.

Vlaanderen krijgt de wereldpremière!

Op 24 oktober 2010 in Muizen (!), Planckendael beleeft de Geronimo Muisical zijn echte wereldprimeur. Nadien trekt dit wervelende familiespektakel doorheen Vlaanderen.

Dit niet in één of ander theater maar in een heuse circus tent van maar liefst 2800 m² en met ongeveer 1000 zitplaatsen.

Vanaf 24 oktober.  Meer info: www.gigagrotemuisical.be

take down
the paywall
steun ons nu!