De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ghosts of Cité Soleil

Ghosts of Cité Soleil

maandag 7 januari 2013 23:49
Spread the love

De titel verwijst naar de beruchte favella Cité Soleil in Port-au-Prince, één van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld.Wij volgen Billy en 2Pac, twee leiders van de gevreesde Chimères, een paramilitaire groepering die fungeert als stoottroep van de omstreden president Aristide. In de praktijk echter een zootje ongeregeld de naam doodseskader niet waardig.

Aristide is een van opleiding katholieke priester die aanvankelijk de democratie genegen was.Later nam zijn bewind echter dictatoriale trekken aan. Elke vorm van oppositie wordt gewelddadig in de kiem gesmoord. In deze documentaire zie je dan ook hoe een vooruitstrevend land als Haïti in de totale chaos is beland door decennia van wanbeleid en corruptie.Nota bene het land dat als eerste onafhankelijk werd in Zuid-Amerika.

Je wordt je als het ware meegezogen in deze briljante evocatie van het leven in de barakken en smalle steegjes van de slums.Visueel verbluffend en de tegenhanger in documentairevorm van ‘ Cidade de Deus’. Een onverbloemd en magistraal portret van ‘living on the edge’ anno 2006 in een land op de rand van de afgrond.

take down
the paywall
steun ons nu!