De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gewest verdubbelt steun aan Belgavox
Belgavox -

Gewest verdubbelt steun aan Belgavox

dinsdag 1 juni 2010 10:56
Spread the love

Brussel – Het Brussels Gewest plant 125.000 euro subsidie voor Belgavox, het muziekfestival dat voor meer dialoog in België opkomt. Het bedrag moet wel nog door de ministerraad worden goedgekeurd. [4 reacties]

Op 6 juni, een week voor de federale verkiezingen, wil Belgavox een sterk signaal geven, voor meer solidariteit en dialoog in België. Onder meer Daan, Dani Klein, Flip Kowlier, Frank van der Linden, Milow, Roland, Stef Kamil Carlens, The Scabs en Tom Helsen zegden al toe.

Net als vorig jaar steunt de Brusselse regering het initiatief. Het bedrag wordt bovendien gevoelig verhoogd, tot 125.000 euro. 50.000 euro komt van minister-president Charles Piqué (PS). De overige 75.000 euro  zijn afkomstig van minister van Begroting Jean-Luc Vanraes (Open VLD). Dat zegt Vanraes aan brusselnieuws.be.

Imago van Brussel
Ook vorig jaar steunde toenmalig Brussels begrotingsminister Guy Vanhengel (Open VLD) Belgavox al met 65.000 euro. Vanraes  volgt nu zijn voorbeeld. “We denken dat en dergelijk concert een echte bijdrage kan betekenen tot het imago van Brussel”, zegt de woordvoerder van Vanraes.

Vorig jaar zorgde de Brusselse steun, net zoals de sponsoring van  het evenement,  voor deining. Zo vond toenmalig mediaminister Geert Bourgeois (N-VA) het niet kunnen dat overheidsinstellingen, met name de VRT, het evenement sponsorden. Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) stelde in het federale parlement dan weer een vraag over de sponsoring van de Nationale Loterij.

Dit jaar behoren noch de Nationale Loterij noch de VRT tot de partners van Belgavox. “Doordat we op zeer korte termijn hebben gewerkt, was de speurtocht naar sponsors minder. We rekenen dit jaar vooral op giften van mensen,” zegt Johan Ral van Belgavox.

“De regering van het Brusselse Gewest is voorlopig de enige die het evenement financieel steunt,” zegt Johan Ral van Belgavox. “Daarnaast stelt de stad Brussel het gebruik van het Paleizenplein ter beschikking en zorgt het voor de aanwezigheid van ordediensten.”

© brusselnieuws.be
 

take down
the paywall
steun ons nu!