De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gewapende para openlijk racistisch?

Gewapende para openlijk racistisch?

donderdag 27 april 2017 21:15
Spread the love

Op het Muntplein in Brussel patrouilleerde onlangs een gewapende paracommando met op zijn uniform een patch genaaid met, in witte letters op zwarte achtergrond, de slogan “Hail Odin”.

Het odinisme is een recent gestichte godsdienst die Odin, de oppergod van de oude germanen, zegt te vereren, maar de stroming omvat ook een racistische strekking (wat het woord ‘hail’ uit de slogan ook al doet vermoeden).

Is het aan militairen wettelijk toegestaan om religieuze en/of politieke kentekens op hun uniform aan te brengen, en als dat toegestaan is, is het dan niet erg beangstigend voor niet-blanke inwoners of bezoekers van Brussel, en hun vrienden, om op straat een gewapende man te zien die met met racisme geassocieerde overtuigingen rondloopt?

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!