De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De affiche van Koleurenfeest II belooft een gevarieerd programma.

Gevarieerde affiche op Koleurenfeest II

vrijdag 5 september 2014 23:44
Spread the love

Op zaterdag 6 september organiseren de makers van de Giesbaergske Koleuren Gazette voor de tweede maal het Koleurenfeest, als straatfeest voor buren en culturen. Het feest dat doorgaat in en rond het Ideeënhuis, vlakbij de Markt van Geraardsbergen, wil buren en culturen dichter bij elkaar brengen en solidariteit blijvend stimuleren.

De affiche belooft een gevarieerd programma. Naast muziek uit de wereld, met o.m. Rui Salgado die met zijn Com Tradicao de Portugese Fado brengt (https://www.youtube.com/watch?v=TCdi0ZlND6s&index=3&list=UUQoQaoQQZ8ddFqdJpjd9bGw), staan ook enkele interessante sprekers geprogrammeerd: Jozef De Witte, directeur
van het Interfederaal Gelijkekansencentrum en Federaal Migratiecentrum brengt een voordracht over migratie en diversiteit.
Er komen ook enkele interessante sprekers over zenboeddhisme langs: Bertjan Oosterbeek, zenmonnik en auteur uit Utrecht, brengt verhalen over hoe het leven is in een Japans zen-klooster. In 2011 verbleef hij zelf een jaar lang in in het zen-klooster Sogenji (Okayama, Japan), bij zen-meester Shodo Harada Roshi. 
Konrad Maquestieau is zen-leraar in de Dojo van Halle. Hij komt zijn nieuwste film over zenboeddhisme, ‘The Regarder of Sounds’ tonen. 
Oud-Geraardsbergenaar Filip De Bodt sluit de voordrachten af met Climaxi’s film ‘Fish and Run’, over overbevissing, zorgen om het klimaat en de leefbaarheid van de visserijsector.
De Bodt is een activist avant la lettre, die altijd opkomt voor de gewone mens. Hij is ook de man achter vzw ‘t Uilekot in Herzele. Met Climaxi willen hij en zijn kompanen opkomen voor meer rechtvaardigheid in de eco-normering.

Het Koleurenfeest begint om 11u. met muziek uit Kongo. Vanaf 12u.New Link worden er ook hapjes uit de wereld aangeboden, met culinaire specialiteiten uit Rwanda, Togo, Senegal en Thailand.
Er zijn ook infostands van o.m. de Fietsersbond en Lets Geraardsbergen.

Iedereen is welkom.

In 2015 heeft het Koleurenfeest plaats op zaterdag 5 september.De website van de Giesbaergske Koleuren Gazette houdt u op de hoogte:www.giesbaergskekoleurengazette.be (WiSch)

take down
the paywall
steun ons nu!