De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gerommel in hasseltse Winterland

Gerommel in hasseltse Winterland

zaterdag 20 januari 2018 23:28
Spread the loveGerommel in winterland

Gerommel in winterland.

Het lijkt wel de titel van een nieuwe Hasseltse revue.

Hoofdrollen:

Carlo Gysen,draagt zowel de sjerp “schepen van de lokale economie en evenementen”hem toevertrouwd door de goedgelovige goegemeente als de sjerp van Winterland hem geschonken door Maurice Schoenmaeckers en Johan Ropers,twee niet zo notabelen uit het vriendelijke en zachtaardige Maastricht.

Een thaise zakenman die gratis een standje uitbaat met dank aan Carlo en vrienden alwaar hij putje winter prullaria verkoopt uit het verre en steeds zwoelwarme Thailand.

Een Poepjee van 340000 euro waarvan de eigenaar onbekend is.

René Duursma een nederlandse kermisexploitant die door vuil spel via oa messenger de toekenning telkens aan zijn gluhweinrode neus ziet voorbijgaan.

Een Hasselts stadsbestuur dat indertijd heeft toegelaten dat er een contract voor 10 jaar (“Bij Toutatis”) werd getekend waarbij gedurende die periode de stad de kosten op zich nam van  electriciteit,water,vuilophaling en vuilverwerking!Bovendien moesten ze geen huur betalen voor het Dusart plein.

Wat mij het meest tegen de borst stuit als inwoner en solidaire burger is dat met de bedragen die werden betaald voor de stroom(+-135000 euro),water(+-12000 euro) en vuilophaling(+-4000 euro) er zoveel arme mensen geholpen hadden kunnen worden zodat ook zij een beetje een Winterland thuis hadden met een vuurtje om zich aan te warmen,een warme tas soep een drankje…..

Ook zie je nog maar eens hoe de deur tussen privé en politiek maar beter kan gesloten blijven want de tocht die deze draaideur met zich meebrengt maakt velen ziek en weinigen gelukkig

Ives vanhouche

take down
the paywall
steun ons nu!